sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Pikkuinen mutta maukas salaatti


Sen siitä saa, kun laittaa Kammenpyörittäjän asialle, hän toi taas taloon fenkolin! Sitähän oli sitten koitettava käyttää. Etsin jonkunlaista salaattia, jossa fenkolia olisi ja löysinkin foodgawkerista kauniin salaatin, joka toteutti myös muuten syö kaikki loppuun-teemaani. Sain salaattiin menemään ikkunan yrttiastiasta rucolan ja talouden viimeisen verigreipin. Vähän muuntelin ja lisäsin aineksia, luonnollisesti.

Tujakka salaatti kahdelle

 • kourallinen rucolaa
 • 1 verigreippi ja sen mehu fileroinnin jälkeen
 • pieni pala fenkolia
 • muutama saksanpähkinä
 • pieni pala fetaa
 • oliiviöljyä
 • suolaa ja pippuria
Asettele rucola tarjoilulautaselle ja fileroi sen päälle greippiviipaleet, kerää siinä veitsitellessäsi hedelmän mehua talteen. Purista loppu mehu irti filerointijämästä kastiketta varten. Leikkaa fenkoli oikein ohuiksi suikaleiksi ja ripottele suikaleet salaatin päälle. Pilko muutama saksanpähkinä ja ripota nekin salaatin päälle, samoin murusteltu feta. Vispilöi mehuun hieman oliiviöljyä ja mausta kastike suolalla ja pippurilla. Kaada kastike salaatin päälle vasta juuri ennen tarjoilua. 


Söimme tätä salaattia maaliskuun alkupuolella, kun vielä olin kotona. Tämä postaus tulee ajastettuna, sillä olen juuri aloittamassa Camino de Santiagoa oltuani ensin muutaman päivänä sisareni luona Englannissa. Juuri näitä aikoja meidän pitäisi olla perillä Biarritzissa ja illaksi ehtiä kävelyretkemme aloituspisteeseen, St Jean Pied de Portiin. Matkaani voi seurata toisesta blogistani, CampaCaminosta ja Instagramista sen mukaan, miten pääsen niitä päivittämään matkan varrelta. 

2 kommenttia:

 1. Raikkaan näköinen salaatti! Voisin laittaa fenkolia vähän enemmäkin, fenkolin ystävänä :). Mukavaa kävelyretkeä! Teillä on siellä ainakin hyvät eväät pitstopeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin aina jälkeenpäin mietin, että olis sitä saanut enemmänkin olla.

   kiitos, aamulla ylämäkitaaperrus jatkuu!

   Poista