keskiviikko 31. elokuuta 2016

Espanjalainen tomaatti-sipulisalsa minttuyllätyksellä


Toissapäivänä meillä oli grillauspäivä, grillasimme lampaan ulkofileet vartaina ja niistä jo kerroinkin, mutta säästin lisäkkeen tämän päivän postaukseen. Olen iltaisin nyt yksin kotona, enkä laiskuuttani viitsi kokkailla vain itselleni. Onneksi voimme syödä sentään aamiaista yhdessä ja aamiainenhan on päivän tärkein ateria, eikö se ollutkin niin?

Tein salsan pienenä annoksena ja ohjeen löysin täältä, samasta blogista otin myös lammasvartaiden ohjeen.

Tomaatti-sipulisalsa

  • 1 suuri pihvitomaatti
  • 1 punasipuli
  • 1 tl punaviinietikkaa
  • 1 loraus oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • tuoretta minttua
Leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi ja tomaatti kuutioiksi. Silppua minttu. Sekoita kulhossa etikka, öljy, suola ja pippuri ja yhdistä sipuli ja tomaatit. Sekoittele ja anna hieman maustua. Lisää mukaan paljon minttua. Sopii erilaisten grilliruokien lisäkkeeksi mitä parhaiten ja minttu yhdessä punasipulin kanssa tekevät tästä tosi vinkeän makuisen, tomaatti optimaalisesta kypsyydestäään huolimatta jäi aivan statistiksi. 


La Vueltan keskimmäinen kolmannes alkoi tänään, kun 11. etappi ajettiin tasamaalla. Loppuun oli kuitenkin kerätty maata sen verran kasaan, että viimeisellä parilla kilometrillä nousua kertyi melkein puoli kilometriä. Chris Froome ja Nairo Quintana taistelivat etapin voitosta, Froome tikkasi lopulta sellaista vauhtia järkyttävän jyrkät viimeiset metrit, että jätti Quintanan taakseen. Froome paransi asemiaan kokonaiskilpailussa, mutta johtajan punaista paitaa hän ei vielä saanut, vaan sen pitää vielä Nairo Quintana. Vähän olen pettynyt siihen, miten Contador on pärjännyt, mutta onneksi sentään Quintana pistää hanttiin eikä anna Froomen ratkaista kilpailua ihan vielä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti