maanantai 29. elokuuta 2016

Lammasvartaita ja vähän muutakin Green Egg-grillissä


Tänään oli La Vueltan ensimmäisen jakson viimeinen päivä, ehdimme katsoa vain viimeiset 7 km, mutta siinäkin oli jo jännitystä riittämiin. Nairo Quintana on yhtäkkiä loikannut isojen poikien sarjaan takaisin, koko Tour de Francen ajan hän ajeli isojen poikien perässä. Tänään hän otti etappivoiton niin itsevarman näköisenä, että siinä saa Chris Froomekin miettiä miten sitä pyörää ajetaan. Ikävä kyllä Alberto Contador näytti teloneen eilen itseään sen verran, että metrikaupalla laataria oli käytetty paikkaamiseen ja hänen täytyi luovuttaa Nairon matkasta. Kokonaiskilpailua johtaa nyt Nairo vähän alle minuutilla Valverdea ja Froomea. Huomenna on lepopäivä ja keskiviikkona karavaani taas nousee pyörän selkään.

Päivän espanjalaispanostus CampaKeittiössä oli grillaamista. Uusi The Big Green Egg, joka on muuttanut terassillemme kuumeni iltapäivällä, teimme lammasvartaita Baltic Maid-blogin ohjeella. Tein mukamas ruokaa kahdelle, mutta siitä olisi riittänyt neljälle, huomenna syödään tähdenlentoja

Lammasvartaat grillissä  neljälle

  • 2 lampaan ulkofilettä (450 g yhteensä)
  • 1 tl kuminaa
  • runsaasti pimentonia
  • suolaa ja pippuria
  • loraus oliiviöljyä
  • puolikas keltaista ja punaista paprikaa paloiksi leikattuina
Laitoin kuivatut kuminansiemenet, karkeaa merisuolaa ja kokonaisia mustapippureita pieneen kahvimyllyyn, jota käytän mausteiden jauhamiseen. Suurruuttelin mausteet jauheeksi ja kaavin ne kulhoon, lisäsin mukaan runsaasti pimentonia ja lorauksen oliiviöljyä. Sekoitin kaikki ainekset marinadiksi kuutioiksi leikatuille lampaanfileille. Annoin palasten marinoitua noin tunnin verran. Liotin puisia varrastikkuja vedessä useita tunteja, mutta puolikin tuntia on hyväksi. Kuumassa hiiligrillissä puutikut tahtovat kärähtää päistään, mutta liottaminen auttaa kyllä jonkun verran. Liottaminen auttaa myös siihen, ettei tikuista irtoa teräviä säikeitä syödessä. Ennen grillaamista pujotin lihapalat vartaisiin vuorotellen paprikapalojen kanssa, Espanjan lipun värien tähden. Muina aterian osina meillä oli muutama suuri sinisimpukka, joita kokeilimme Green Eggissä, nekin kypsyivät mukavasti valurautaritilällä, aukesivat kiltisti. Eiliseltä jäi  muutama suuri tiikerirapu, jotka kuorin ja marinoin limen mehulla ja pimentonilla, pujotin niitä vuorotellen chorizoviipaleitten kanssa vartaisiin. Grillasimme myös maissipaloja .

EDIT: Lisään postauksen CampaSimpukan ylälaidasta löytyvälle Big Green Egg-välilehdelle, jonne kerään kaikki vihreän grillimme käyttökokemuksia käsittelevät postauksemme.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti