sunnuntai 7. elokuuta 2016

Vinkkeli


Silläsipuli-blogin Merituulin ja Jukan ravintolakokemukset ovat usein olleet meille vinkkeinä,   kun olemme etsineet uutta syötävää. Kerran tai pari on saattanut käydä toisinkin päin. He ovat käyneet paikoissa, joista me olemme tykänneet. Joitakin viikkoja sitten tuli puheeksi, että pitäisi joskus mennä yhdessä syömään. Miittejä lukuunottamatta emme olleet sitä vielä tehneet ennen viime torstaita. 

Menimme siis yhdessä syömään ja meille kaikille uuteen ravintola Vinkkeliin, Juuren naapuriin. Olen nyt reissun päällä, jolloin postauksen teko on enemmän tai vähemmän tuskallista tabletilla ja minulla  on käytössäni vain puhelinkuvat, mutta haluan saada mielikuviani muistiin nyt, kun ne vielä muistan. Saatan täydentää postausta kotiin palattuani paremmin kuvin ja asiallisin linkein. 

Me kaikki otimme Vinkkelin neljän ruokalajin menun viinipaketein. Menun hinta oli muistaakseni 57 euroa ja viinipaketin 52 euroa. Alkuruokana oli ohut viipale naudanlihaa kauniin koristeineen. Päivän keitto oli suloisen sileä kauniin vihreä hernekeitto ja pääruokana oli kalaa, olisikohan ollut siikaa uusien perunoiden ja kantarellikastikkeen kanssa. Miehet ottivat juustoja, me rouvat emme. Jälkiruoka oli mustikkainen herkku. 

Kaikki ruoat olivat hyviä, minulle paksu kantarellikastike oli vähän tuhtia, mutta muuten pidin kaikesta, etenkin keitosta. Tarjoilu oli ystävällistä, tykkäsin! Minun ja Antin osuus laskusta oli 277 euroa, mikä on paljonpuoleisesti, mutta hyvä, ettei ateriaan osunut notkahduksia. 

Tuli todistetuksi, että ravintolamakumme käy oikeastikin yksiin Sillä Sipulin kanssa, kiitos mukavasta hetkestä kesäisessä  Helsingissä!

EDIT: lisään postauksen CampaSimpukan ylälaidan Valmiissa pöydissä-välilehdelle, jonne kerään ravintola-aiheisia postauksiamme. Merituulin näkemys illasta on luettavissa täällä.

4 kommenttia:

 1. Kiitos itsellenne mukavasta seurasta. Minulla on vielä juttu kirjoittamatta kun kaikkea on nyt niin paljon :). Mennäänhän toistekin? Ja muistatte sitten sen yö/ginitarjouksen!

  VastaaPoista
 2. Piti tulla heti lukemaan kokemuksianne, Vinkkeliin olen halunnut alusta saakka. Heti kun eräs pieni hyväksyy tuttipullon menen tuonne viivana. Lasku on yllättävän suuri, olin ehkä odottanut kukkaroystävällisempää hinnoittelua, kun profiloi itseään kulmabistrona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli juomia siinä aika paljon, joten se nosti kokonaisuuden hintaa. Mutta suosittelen kyllä lämpimästi!

   Poista