lauantai 27. elokuuta 2016

Pullonpohja näkyviin - Aperol Gin Tonic


Luin FOX AND BRIAR-blogista, että espanjalainen coctail, johon tulee giniä ja tonicia on nimeltään tarkasti ottaen gin tonic, ei gin & tonic. Minulle passaa, sillä sanon suosikkikimaraa kuitenkin GT:ksi. Etsiskelin espanjalaisia drinkkiohjeita ja osuin blogiin, jossa oli tehty Aperolia sisältävä GT. En kyllä oikein tiedä, mikä tässä on espanjalaista, mutta menköön. Tämän kimaran nautin jo torstaina, mutta postaan vasta nyt lauantaina ajastettuna, sillä en ole koneen äärellä juuri nyt. Aperolia meillä on ollut pullonpohja aika kauan, en edes muista, milloin ja mihin tarkoitukseen tämä oranssi aine on ostettu. Siitä voi päätellä, etten pidä siitä ihan hirveästi. Nyt oli hyvä tilaisuus vajentaa pulloa, vaikkei Antti saanut omaa juomaansa työvuoron vuoksi. Muunsin hieman lähdeblogin mittoja, että sain Aperolia menemään hieman enemmän ja kimaralle kauniin värin.

Aperol Gin Tonic espanjalaisittain vaikka kädestä vääntäen

 • suuri lasi
 • paljon jäitä
 • 4 cl giniä (meillä Bombay Sapphirea)
 • 4 cl Aperolia
 • pari tippaa Angostura bittersiä (muinoin Saksasta tuotu pullo, jossa etiketin mukaan säilyvyyttä aina vuoteen 2026 asti!)
 • tonic-vettä
 • pari viipaletta limen kuorta ja tilkka mehua
 • muutama katajanmarjaa
Laita lasiin ensin paljon jäitä, sitten mittaa gini, Aperol ja Angostura. Lisää lasiin marjat, sitruskuori , rosmariini ja limettitilkka. Sekoita ja kaada päälle tonicia lasin täydeltä. Tämä oli todella hyvä, tosin melko kesäinen kimara, pidin siitä paljon enemmän kuin aikaisemmista Aperolia sisältäneistä juomista. Lisään postauksen CampaSimpukan ylälaidan CampaKimarat-välilehdelle, jonne kerään kaikki drinkkiaiheiset postauksemme. 


La Vueltan ensimmäinen jakso on lopuillaan, tänään lauantaina ajetaan jo kahdeksas etappi. Otamme kisasta selkoa, kunhan palaamme kotiin pieneltä reissultamme.2 kommenttia:

 1. Me ollaan aina juotu mielellään Gin tonicia. Nyt on ainakin Saksassa gin tullut kamalasti muotiin eikä enää tilata pelkästään gin tonic, vaan jos haluaa OLLA JOKU, täytyy sanoa sekä mitä giniä että mitä tonicvettä haluat. Niin pitkällä me ei ainakaan vielä olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saman olen huomannut minäkin, kohta varmaan kysytään jääpalojen laadusta ja määrästä, että laitetaanko vuoristopuron lähdevedestä vaiko ihan hanavedestä. Se olisi hassua :D

   Poista