perjantai 17. helmikuuta 2017

Lohta ja appelsiinia Curtis Stonen tapaan


Satuin eilen vilkaisemaan pitkästä aikaa Masterchef Australiaa ja siellä oli menossa informatiivinen master class. Vieraana oli pitkänhuiskea Curtis Stone, joka kokkasi yleisön edessä nopean lohiaterian. Sitä minä heti kopioimaan tänään. 

Lohta, appelsiinia ja broccoliinia kahdelle

  • 2 annospalaa (noin 100-125 g) lohta
  • 2-3 appelsiinia
  • voita
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • broccoliinia
Aloita fileroimalla yksi appelsiineista ja purista appelsiinin keskustan mehut tarkkaan pieneen kattilaan. Purista sen verran appelsiineja, että mehua on kaikkiaan pari desiä. Minulla oli tosi mehukkaita appelsiineja, joten kolme riitti tähän ruokaan hyvin, yksi fileiksi ja kaksi mehuksi. 

Poista lohipalasta ruodot, vaaleat rasvaiset osat ja nahka. Ripota pinnalle hieman suolaa. Keitä appelsiinimehua kasaan niin, että sitä on alle desi, jätä odottamaan kattilaan. Siisti broccoliineista lehdet ja leikkaa päiden kuivahtaneet osat pois vinosti. Laita broccoliinit höyryyn kypsymään noin 3-4 minuutiksi. Sammuta liesi kattilan alta. 


Kuumenna pannulla loraus oliiviöljyä ja nokare voita. Paista lohipaloja ensin kolme minuuttia ensimmäiseltä puolelta ja sitten pari minuuttia toiselta puolelta. Keskiosa saa olla vielä hieman kuultava, mutta varo paistamasta kalaa liikaa. Nosta palat lautaselle ja peitä foliolla. 

Kuumenna pannulla (toisella tai nopeasti pestyllä kalanpaistopannulla) nokare voita ja öljyä ja nosta puoliksi kypsyneet broccoliinit pannulle, kääntele niitä hetki ja mausta suolalla ja pippurilla. 

Sekoita kokoonkeitettyyn appelsiinikastikkeen mukaan nokare voita ja kuumenna se uudelleen. Kokoa annos lautaselle asettamalla ensin lautaselle broccoliineja, siihen päälle annospala lohta, appelsiinilohkoja ja lopuksi pari lusikallista appelsiinivoikastiketta. Syö heti, kun kuvat on otettu. Nopea, yksinkertainen, hyvä ateria viikonlopun alkuun! Suosittelen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti