maanantai 13. maaliskuuta 2017

Mukaan villitykseen - hasselbackan perunat


Monessa blogissa on viime päivinä tehty hasselbackan perunoita ja niin minäkin tein eilen, kun nuoriso oli sunnuntaipäivällisellä. Ne perunat nyt vaan ovat niin hyviä, olkoon kuinka vanhanaikaisia vaan! 

Hasselbackan perunat

  • 2-3 pienehköä perunaa/syöjä
  • voita
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria
  • tuoretta timjamia
  • parmesania
Kuumenna uuni kiertoilmalla 180 asteeseen. Pese perunat huolellisesti ja kuivaa niiden pinta. Laita peruna kerrallaan kauhaan tai suureen lusikkaan ja leikkaa perunaan viiltoja kauhan reunaan asti. Näin vältät leikkaamasta perunoita kokonaan halki. Öljyä uunivuoan pohja ja asettele perunat vuokaan. Sulata nokare voita ja sutikoi perunoiden pintaa voilla. Ripota pinnalle suolaa, pippuria, timjamia ja raastettua parmesania. Paista uunissa noin 35-45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla ja sivele vielä pikkuisen voita perunoille. Tarjoa kuumina ja mieti, mikset tehnyt sittenkin muutamaa perunaa enemmän. 

8 kommenttia:

  1. Täytyypä tehdä minunkin pitkästä aikaa hasselbackan perunoita. en muista koska olisi viimeksi tullut tehtyä.

    VastaaPoista
  2. Moi!

    Long time reader, first time commenter. En ole ikinä syönyt hasselbackan perunoita! Aina mietin, että onko ne sitten hyviä, kun vaikuttavat niin hirveän suuritöisiltä. Eikö se jokaisen perunan siivuttaminen ole hirveän työlästä? Pelkään että veitsikin lipsahtaa, kun se peruna on niin liukaskin. Tämä on siis ihan aito kysymys, ei mitään vinoilua. Meneekö siinä perunoiden kanssa taistellessa aivan totaalisesti hermo? Terävä veitsi on varmaan paras, mutta eikö sitä sitten leikkaa tosi helposti käteen? Äh, kauhean vaikeeta, päädyn sitten aina uuniperunaan vaikka kyllä askartelen keittiössä ihan mielelläni. Ehkäpä hasselbackan peruna on mun keittiöpeikko!

    Iso kiitos aivan superhyvästä blogista, olen lukenut jo pitkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska kuulla sinusta, pitkäaikainen lukija! Tuo kauhakikka estää sen, ettei perunoita siivuta halki kokonaan, kun siis leikkaa perunaa vain sen verran, että kauhan kuuppa tulee vastaan. Ja kun leikkaa noita viiltoja, peruna rapeutuu ihanasti. Kyllä se minusta on vaivan väärti, mutta tuo retroleima vähän naurattaa. Kokeile ihmeessä keittiöpeikonkaatoa, suosittelen lämpimästi ja sen lisäksi suosittelen edelleen lukemaan CampaSimpukkaa! :D

      Poista
  3. Olkoonkin retroa, mutta hyviä hasselbackat on silti! Mitä enemmän viiltoja sitä parempia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri niin, ohutteräisellä veitsellä niin ripirinnan viillot kuin hermo kestää! :D

      Poista