torstai 8. maaliskuuta 2018

Pikaista pöytään

Tänään päivällislautasille ilmestyi nopeaa nuudeliwokkia pannulla paistetun tonnikalan kanssa. Nälkä siirtyi ainakin huomiseen. 

Tonnikalaa nuudeleiden ja kasvisten kanssa


Tonnikala

  • 2 noin 2,5 cm paksua palaa tonnikalaa
  • pieni nokare voita ja hieman oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria


Wokki

  • 2 kiekkoa täysjyvänuudeleita
  • oliiviöljyä
  • 2 suikeroa tomaattia
  • 2 pientä paprikaa
  • 1 porkkana
  • 1 isonpuoleinen kevätsipuli
  • pätkä kesäkurpitsaa
  • 6 "oksaaa" broccoliinia
  • 1 limen mehu
  • 1 rkl sitruunakastiketta
  • 1 tl srirachaa
  • 1 tl hoisinkastiketta
  • 1 rkl soijakastiketta
  • suolaa ja pippuria
  • tuoretta korianteria
Aloitin kiehauttamalla puolisen litraa vettä ja kaatamalla sen astiaan nuudelikiekkojen päälle. Jätin ne astiaan kypsymään muitten puuhien ajaksi. Otin seuraavaksi esille tonnikalapalat ja leikkasin ne vielä kulmittain kahteen kolmioon. Ripotin niille hieman suolaa ja pippuria. 

Käsittelin sitten kasvikset valmiiksi. Leikkasin sipulin, paprikat ja sipulin suikaleiksi. Raastoin porkkanan karkeaksi raasteeksi. Tomaatit leikkasin pitkittäin ohuiksi suikaleiksi ja kesäkurpitsan mandoliinilla ohuiksi viipaleiksi ja viipaleet vielä suikaleiksi. Broccoliineista leikkasin varsista hieman pois ja kukinnot ohuemmiksi paloiksi. 

Kuumensin wokissa tilkan öljyä ja käytin sillä vuorotellen brooccoliinit, porkkanat, kesäkurpitsat, paprikat, sipuleista puolet (säästin puolet raakoina annosten päälle) ja tomaatit. Kun kaikki kasvikset olivat käyneet pannulla, kaadoin kaikki sinne takaisin ja lisäsin mukaan kuumassa vedessä kypsyneet, siivilöidyt nuudelit. Maustoin seosta sitruunakastikkeella, soijakastikkeella, srirachalla, hoisinkastikkeella, limen mehulla, suolalla ja pippurilla. Lopuksi lisäsin mukaan vielä kevätsipulia ja tuoretta korianteria. 

Samaan aikaan, kun wokki valmistui, kuumensin toisella pannulla nokareen voita ja tilkan öljyä. Kun voi alkoi kuohua, nostin kolmioksi leikatut tonnikalapalat pannulle ja paistoin kumpaakin puolta, kylkiä ja palojen päitä kutakin noin minuutin verran. Nostin palat peltiselle lautaselle ja peitin lautasen toisella nurinpäin asetetulla lautasella. Näitä lautasia olen ostanut Lidlistä, ne ovat hyvin käytännöllisiä kesän grillauksissa ja muutenkin ruoanlaitossa, ne voi laittaa uuniin ja niiltä on hauska syödäkin välillä. 

Kun wokki oli valmis ja tarpeeksi maustettu, nostin nuudelien ja kasvisten seosta keon lautaselle ja siihen päälle palan tonnikalaa. Arvelin, että jaksaisimme syödä puolet ruoasta ja loput olisivat huominen työlounas. Olin oikeassa. 

2 kommenttia:

  1. Ihana annos. Kauniin värikäs.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin iso kasa kasviksia upposi tähän ruokaan, että olin itseeni oikein tyytyväinen. :D Ja erittäin harvoin syötynä tonnikala on herkkua.

      Poista