lauantai 12. toukokuuta 2018

Juuri kun pääsin sanomasta – Aperol Spritz

Nyt kun olemme kokkailleet monta päivää kaikenlaista, tuli se hetki jolloin ei olllut järkevää kokata lisää, vaan syödä tähdenlentoja.  Jotta jotain italialaista tulisi kuitenkin postattavaksi, teimme kauniin kesäpäivän drinkiksi Aperol Spritzin. Ostimme monta vuotta sitten pullon tuota oranssia alkoholia ja monta vuotta sen kuluttamiseen menikin. Olin juuri muutama päivä sitten sanonut, ettei Aperolia tarvitse enää ostaa, mutta muutin nopeasti mieleni, kun etsin drinkkiohjeita, joissa olisi Italia-vivahteita. Tätä kesäistä kimaraa olemme tehneet aikaisemminkin, mutta ainahan uusinta on paikallaan, kun pätevä drinkkiohje löytyy. 


Aperol Spritz yhdelle (monista sen mukaan, montako on jaolla)

  • 6 cl Aperolia
  • 6 cl sitruunakivennäisvettä
  • 12 cl proseccoa
  • monta jääpalaa
  • kuivattuja sitrusviipaleita (appelsiinia ja limeä)
  • tuoretta rosmariinia
Laita jääpalat lasien pohjalle ja kaada päälle Aperol, kivennäisvesi ja asettele mukaan sitrusviipaleet ja rosmariini. Toppaa lasia niin paljon kuin haluat kuohuviinillä. Meillä oli suuret jalattomat viinilasit, joiden tilavuus lienee yli puoli litraa, joten teimme aika pitkät drinkit. Lisään postauksen CampaSimpukan ylälaidan CampaKimarat-välilehdelle, jonne kerään kaikki drinkkiaiheiset postauksemme. 


Pyöräilynkatsomisevääksi sommittelin meille vielä pienet antipastolautaset, joille keräsin jääkaapista ja varastoistani Italian makuja.


Giro d'Iltalian kahdeksannen etapin luonne oli tällä kertaa pitkä kuin nälkävuosi ja se vielä päättyi kovaan nousuun. Vesisateessa ykköseksi kerkisi Richard Carapaz. Kokonaiskilpailun johdossa jatkaa Simon Yates.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti