perjantai 4. toukokuuta 2018

Kahdeksannen kerran – CampaKeittiön Italia-haaste

Tänään Giro d'Italia käynnistyy, samalla alkaa CampaKeittiössä tuoksua basilika ja mozzarellan kulutukseen tulee selkeä piikki. Jo vuodesta 2011 olemme toukokuussa kokkailleet italialaista ruokaa, vaihtelevalla intensiteetillä ja niin aiomme tehdä tänäkin vuonna. Aloituskokkaukseksi valikoitui nopea välipala, paistettu mozzarellaleipä. Näin siksi, että olen yksin kotona enkä halua kokata mitään suurempaa itselleni. Kaapissa oli kuitenkin sopivasti pallo buffalomozzarellaa ja myös kaikista valkoisinta paahtoleipää. Tämä ohje tuli vastaan In The Rustic Kitchen-blogissa. Pienensin määriä, sillä tein välipalan vain itselleni. 

Paistettu mozzarellaleipä

 • 2 viipaletta paahtoleipää
 • puolikas pallo mozzarellaa
 • 3 rkl vehnäjauhoja
 • 1 pieni kananmuna
 • 0,5 dl maitoa
 • suolaa ja pippuria
 • kasviöljyä
Ota esille pannu, jolle mahtuu kaksi kolmionmuotoista leipää paistumaan yhtä aikaa. Kaada pannulle sen verran kasviöljyä (minulla oli rypäleensiemenöljyä), että pohja on hyvin peitossa ja öljyä on noin puoli senttiä. 

Laita lautaselle vehnäjauhot. Sekoita syvällä lautasella maito ja kananmuna, mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa leipäpaloista reunat pois ja viipaloi mozzarella. Asettele mozzarellaviipaleet toiselle leipäpaloista niin, ettei juustoa tule reunan ylitse. Aseta toinen leipäpala juuston päälle ja leikkaa kerrosleipä kulmittain kahdeksi kolmioksi. 

Kuumenna pannua ja sillä olevaa öljyä niin, että se alkaa melkein savuta. Nosta leipäkolmiot ensin vehnäjauholautaselle ja kääntele leipää niin, että siihen tarttuu kauttaaltaan ohut kerros jauhoja, myös leikkuupinnoille. Kasta sitten jauhotettu leipä kananmuna-maitoseokseen niin, että seosta tarttuu niin molemmille puolille kuin leikkuupinnoillekin. 

Nosta kolmiot pannulle kuumaan öljyyn paistumaan ja kun alapinta on kauniin ruskea, käännä kolmiot ja paista toistakin puolta. Nosta valmiit leivät hetkeksi lautaselle talouspaperin päälle, että ylijäämäöljy valuu pois. Syö leivät heti kuumina, varo polttamasta kieltäsi. 


Giro d'Italia alkoi historiallisesti ensimmäisen kerran Euroopan ulkopuolelta, Israelista. Kolme ensimmäistä etappia ajataan siellä ja sen jälkeen kisa siirtyy Italiaan, Sisilian saarelle maanantain lepopäivän jälkeen. Luonnollisesti tuo lepopäivä kuluu logistiikan parissa, kun kisarevohka siirretään Israelista Sisiliaan. 

Minä en ole vielä kovin hyvin perillä keitä kaikkia osallistuu tämän vuoden Giroon, mutta se kyllä alkaa selvitä kisan päästyä käyntiin. Tänä vuonna Giro ajetaan kahdeksanmiehisin joukkuein, mahtaakohan niin olla muidenkin suurten ympäriajojen kanssa, en muista. Tänään ajettu ensimmäinen etappi oli henkilökohtainen aika-ajo ja sen selvitti nopeimmin aiemmilta vuosilta tuttu Team Sunwebin Tom Dumoulin ja niin ollen hän saa huomenna päälleen rosan paidan. Giron nettisivukin on taas muuttunut, enkä meinaa löytää sieltä tarvitsemiani tietoja, mutta siihenkin ehtii tottua.

3 kommenttia:

 1. Giro D'Italiahan käynnistyy tällä ja ensimmäistä kertaa täällä israelissa,jossa ajetaan ekat etaöit. Tänään Jerusalemissa,ja huomenna pyöräilijät ajavat Haifasta Tel Aviviin. Tätä on tietenkin mainostettu tosi palhon täällä, ja harmikseni en pääse huomenna katsomaan pyöräilijöiden abemua, koska bussi ei kulje sapattina,ja muutenkin kaupungin kaikki pääkadut suljettu Giron vuoksu, niin että sitä kai pääsevät näkemään vain kävelyetäisyydellä olevat, arggh🚲🚲

  VastaaPoista
 2. Auts, puhelimella tuli taas virheitä vaikka yritin katsoa...

  VastaaPoista
 3. Onhan tuo suuri tapahtuma varmaaan siellä. Tänään on pitkä lähetys etapista Eurosportilla, pitää katsella maisemiakin! :)

  VastaaPoista