keskiviikko 16. toukokuuta 2018

Täytetty mozzarella

Mozzarellaa ei voi syödä liikaa, etenkään buffalomozzarellaa. Me söimme tänään täytetyt mozzarellapallot päivälliseksi ja yllättävän täyttävät ne olivatkin pienestä koostaan huolimatta. Ohjeen näin täällä ja tein vähän sinne päin. Tämä on eräänlainen insalata caprese-muunnelma. 

Täytetyt mozzarellat kahdelle

 • 2 buffalomozzarellapalloa
 • 2 suurta tomaattia
 • puolikas sipuli
 • 1 sellerinvarsi
 • suolaa ja pippuria
 • oliiviöljyä
 • basilikaa
 • ciabattaa
Leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi ja jätä kuutiot valumaan siivilään. Koverra paistinarulla sidotuista mozzarellapalloista sisusta pois niin paljon kuin kylkiä rikkomatta pystyt. Silppua sipuli ja sellerinvarsi pieneksi silpuksi ja mozzarellan sisus pikkupaloiksi. Sekoita tomaattipaloihin sipuli, selleri ja mozzarellapalat ja mausta seos suolalla ja pippurilla. Täytä koverretut mozzarellapallot tomaattiseoksella ja lurita päälle hieman oliiviöljyä. Koristele basilikalla ja pippurilla. Tarjoa paahdetun ciabattan kanssa. Älkää syökö paistinarua, se sulaa huonosti. Kaikki täyte ei mahtunut mozzarellapalloihin, joten söimme loput leipäviipaleitten päällä.


Giro d'Italian 11. etappi oli vuoripitoinen, vaikka se olikin melkeinpä lyhyt, _vain_ 156 km. Oli kiva katsoa etappia suorana lähetyksenä ja minusta ainakin oli mukavaa, ettei studiossa ollut ketään kommentaattorivierasta, vaan Peter Selin jutteli itsekseen. Nousuun päättyvän etapin voittajaksi päätyi loistavasti kokonaiskilpailua johtava Simon Yates. Olipa jännittävä viimeinen kilometri. Tom Dumoulin ehti toiseksi. 

2 kommenttia:

 1. Olen täysin samaa mieltä tuon mozzarellan suhteen! Just oltiin Italiassa ja melkein joka päivä oli saatava puhvelimozzarellaa ja tomaatteja! Kiva idea tuo täytetty mozzarella, tuota täytyy minunkin kokeilla! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ostan täällä kotimaassa useimmiten Lidlin buffalomozzarellaa, se on laatuun nähden edullista ja sitä on aina saatavilla!

   Poista