sunnuntai 1. syyskuuta 2019

Rosesangria


Eilen oli ihana aurinkoinen kesäpäivä ja nautimme siitä syömällä ulkona. Päivän piristeeksi teimme sangriaa espanjalaiseen ruokahaasteeseen sopien. Tänään en sangriaa saisikaan, sillä yövuoroputki on alussa. Olemme tehneet monena vuonna La Vueltan aikana sangriaa, muttemme koskaan roseviinipohjaisena. 


Rosesangria

  • noin 0,5 l roseviiniä
  • noin 0,25 l ruusulimonadia
  • mansikoita
  • appelsiinia
  • pensasmustikoita
  • vadelmia
  • orvokinkukkia
  • minttua
  • jäitä
Sekoitin kaikki aineet kannussa ja siinä se sitten olikin. Kaadoin laseihin ja lusikoin mukaan vähän hökeitä. Ei tästä tullut suosikkisangriamme, mutta kivan piristävää kesäjuomaa se oli. EDIT: lisään postauksen CampaSimpukan ylälaidan CampaKimarat-välilehdelle, jonne kerään drinkkejä, cocktaileja ja muita juomia, joita olemme kokeilleet. 





La Vueltassa oli suurten tapahtumien päivä. Kyseessä oli vähän alle sadan kilometrin vuorietappi, jossa sää sekoitti asetelmia melkoisesti. Kamala sadekuuro ja rakeet osuivat kohdalle juuri silloin, kun ajajat olivat neljän kilometrin hiekkatieosuudella. Tallimääräyksiä ja mielenilmaisuja nähtiin, kun Marc Soler joutui odottamaan Nairo Quintanaa ja niin ollen todennäköisesti menetti etappivoiton. Sen sai kisan nuorin ajaja, vain 20-vuotias Tadej Bogacar. Tämä oli hänen ensimmäinen tämän tason voittonsa. Nairo tuli maaliin toisena ja sai päälleen kokonaiskilpailun punaisen johtajan paidan. Hänen johtonsa ei tule kyllä kestämään tiistaina, silloin on henkilökohtainen aika-ajo, eikä Nairo ole koskaan ollut aika-ajojen ystävä ja taitaja. Huomenna La Vueltassa on ensimmäinen lepopäivä ja CampaKeittiökin huilaa.

2 kommenttia:

  1. Tuo kyllä nyt maistuisi tässä helteessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teilläkö on kovin kuumaa nyt? Tuli muuten mieleen siitä instakuvastasi, jossa oli veljesi ja niitä valkosipulin raaputtimia. Olenkohan minä tavannut veljesi? Olen muistaakseni ostanut nuo kivat keraamiset esineet joltain messuilta. Niiden pohjaan on raaputettu jotain, mutten saa siitä selvää. :)

      Sangria olisi ehkä kaivannut hieman makeutusta, viini oli kovin kuivaa ja limonadia oli melko vähän. Mutta kun söi kaikki marjat, niin jopa maistui. :D

      Poista