lauantai 26. maaliskuuta 2022

Cavakastike


Espanjassa tällä viikolla ajettava Volta a Catalunya inspiroi espanjalaiseen ateriaan, jonka yhtenä osana oli perunamunakas, Spanish tortilla. Sen lisäksi lautasella oli pannulla paistettu broilerin rintafile ja keltainen kuohuviinikastike. Käytin siihen espanjalaista cavaa. Ohjeen otin täältä, kymmenen vuoden takaisesta postauksesta. Muuntelin hieman eikä se mennyt pieleen, mikä oli ilahduttavaa. Pienensin ohjetta jonkun verran. Postauksen ohje on oikein pätevä, mutta minä tein näin:

Cavakastike 

  • 1 pieni sipuli oikein hienoksi silputtuna
  • 1 iso valkosipulin kynsi sekin hienoksi silputtuna
  • sahramihippuja
  • kuivattua ranskalaista rakuunaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl kuivaa kuohuviiniä
  • 1,5 dl kanafondia
  • 0,5 dl kermaa
  • suolaa ja pippuria
  • tuoretta yrttiä (meillä kevätsipulinvartta, sillä yrtit olivat vähissä)
  1. Kuumenna pannulla oliiviöljyä ja kuullota siinä sipulia ja valkosipulia muutama minuutti, lisää mukaan sahrami ja kuivattu rakuuna. 
  2. Sekoita mukaan vehnäjauho ja kypsennä seosta sekoitellen muutama minuutti. 
  3. Kaada pannulle ensin kuohuviini, sekoita ja anna imeytyä. Seos sakeutuu mukana olevien jauhojen avulla. 
  4. Lisää mukaan kanafondi, sekoita ja anna kastikkeen kiehua maltilla. Mausta suolalla ja pippurilla. 
  5. Lopuksi lisää mukaan loraus kermaa, sekoita ja anna edelleen kypsyä ja sakeutua. 
Tästä tuli aivan loistavaa kastiketta pannulla paistetulle broilerin fileelle ja perunamunakkaalle. Alkuperäisohjeessa käytettiin currya, minä tein värin sahramilla ja pidän kovasti ranskalaisesta rakuunasta, joten siksi sitäkin pääsi kastikkeeseen. Viime kesäistä rakuunaa on vielä runsaasti kuivattuna. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti