perjantai 15. huhtikuuta 2022

Gamjajeon – korealaiset perunapannukakut


Tämä ei nyt meinaa ollenkaan hellittää, tämä Korea-innostus. Löysin aivan ihanan blogin, Korean Bapsang, joka on tulvillaan korealaisia ruokaohjeita, luulen käyttäväni sitä lähteenä jatkossakin. Tein päivälliselle korealaista possunkylkeä ja sen kaveriksi perunapannukakkuja. Tai oikeastaan kaksi pannukakkua, yhden kummallekin. 

Korealaiset perunapannukakut kahdelle 

  • 6 keskikokoista perunaa
  • puolikas sipulia
  • 1 tl suolaa 
  • loraus öljyä
Raasta puolikas keltasipuli hienoksi raasteeksi. Kuori perunat ja raasta ne (minä ehkä raastoin liian hienoksi) kulhon päällä suoraan siivilään. Painele raastetta ja sekoita siihen sipulisilppu, sen on tarkoitus estää perunaa tummenemasta. Jätä raaste valumaan alla olevaan astiaan noin kymmeneksi minuutiksi. Kaavi raaste pieneen kulhoon ja sekoita siihen suola. Ota siivilän alla ollut kulho ja kaada siitä neste pois, mutta varo kaatamasta pohjalle saostunutta tärkkelystä, se käytetään perunaraasteeseen, se sakeuttaa raastetta vehnäjauhon tapaan. Sekoita tärkkelys (sitä tulee noin ruokalusikallisen verran) raasteeseen. 

Kuumenna pannulla iso loraus öljyä ja ota puolet perunaraasteesta pannulle, muotoile noin puolen sentin paksuiseksi pyöryläksi, jota paistetaan noin 4-5 minuuttia puoleltaan. Paista toinen pannukakku samaan tapaan. Tarjoa heti teriyaki- tai jonkun muun Aasiaan vivahtavan kastikkeen kanssa. Meillä oli grillattuja possunkylkipaloja, teriyakikastiketta, pikapikkelöityä kurkkusalaattia ja silputtua kevätsipulia. Perunapannukakun rakenne oli jänskän kuohkean sitkas, suolaa olisi voinut olla vähän enemmän. Pitää kokeilla tuleeko karkeammasta raasteesta erilainen rakenne. Pannukakku pysyi hyvin koossa ja oli helppo syödä puikoilla pienien ja kastikkeessa käyttäen. 

EDIT: lisään postauksen CampaSimpukan uudelle Pöytä Koreaksi-välilehdelle, jonne kerään kaikki korealaiset kokeiluni. 

Crash Landing on You

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti