tiistai 12. huhtikuuta 2022

Paahdetut seesaminsiemenet


Tämä on tosi pikkuinen juttu, mutta kiva. Kiva siksi, etten polttanut yhtään pannullista! Seesaminsiemenet sopivat moniin ruokiin ja leivonnaisiin ja kun niitä paahtaa, niihin tulee erityishyvä tuoksu ja maku. 

Paahdetut seesaminsiemenet

Käytä pinnoitettua pannua, mitään rasvaa ei tarvita. Kaada pannulle sen pohjan täydeltä seesaminsiemeniä ja ala kuumentaa pannua. Älä vastaa puhelimeen, vaikka kuka soittaisi, älä pelaa one more lever, pysy lieden äärellä. Ravistele pannua välillä hieman, kun paahtumista alkaa tapahtua. Kun siemenet alkavat olla kauniin kullankeltaisia, kumoa ne heti lautaselle jäähtymään. Jos jätät ne pannulle, ne kärähtävät. 

Tällä kertaa paahdoin monta pannullista, ehkä viisi tai kuusi. Olin jo ottanut valmiiksi pienen lasipullon, johon aikoin säilöä paahtamani siemenet ja aivan summissa päätin, että aha nyt riittää. Ja siemenet mahtuivat juuri ja juuri pulloon. Mittaaminen on ihan turhaa! 

Paahdettuja seesaminsiemeniä voi käyttää hyvin moninaisesti, salaatteihin, marinadeihin, lihan, kalan, vihannesten kanssa. Ne ovat nättejä ja maistuvat hyviltä. Koreainnostus jatkuu taloudessamme, söimme tänään kanabulgogia. Paahdettuja seesaminsiemeniä oli kurkkusalaatissa ja marinoidussa kanassa. Aivoihini mahtuu jo muutakin kuin Kapteeni Ri, esimerkiksi tämmöinen pieni paahtamisjuttu, mutta ei paljon sen enempää. 

Lisään postauksen CampaSimpukan ylälaidan Pöytä Koreaksi-välilehdelle, jonne kerään kaikki korealaiset kokeiluni. 


2 kommenttia:

 1. Paahdetut seesaminsiemenet ovat kyllä ihania.Itse paahdan niitä aina vain käytön mukaan, mutta voisi todellakin paahtaa vähän isommankin määrän kerralla. Oikein hyvää pääsiäisen aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin minäkin olen yleensä tehnyt, että tarpeen mukaan paahdan, mutta siinä on käynyt niin usein se kärähtäminen, kun teen samalla montaa muuta asiaa tai sitten koko seesaminsiemenet unohtuu. : D

   Kiitos samoin sinulle hyviä pyhiä!

   Poista