lauantai 9. huhtikuuta 2022

Liian ätläkän suklaamunan loppusijoitus

Minulla oli erittäin hyvä syy ostaa neljä pientä Pätkis-suklaamunaa. Ne myytiin pienessä  munakennossa, juuri sopivassa CampaAdrian matkajääkaappikäyttöön. Viimekesäinen vastaava Mignon-munien myyntipakkaus sai kosteaa jossain vaiheessa ja täytyi korvata. Nämä Pätkis-munat olivat kuitenkin aivan liian makeita ja oikeastaan vähän vastenmielisiä syödä, anteeksi nyt vaan. Mutta kotelo on hyvä! Käytin toiset kaksi suklaamunaa muffineihin ja niissä ätläkkyys pehmeni sen verran, että oikein reippaasti pystyimme syömään muffinit jälkiruokana. Paistoin ne sanonko missä. Ohjeen otin jostain geneeriseltä firmasivulta, kadotin sen jo, pahoittelen. 

Suklaamunamuffinit (4 kpl)

  • 2 täytettyä suklaamunaa
  • 65 g voita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 0,5 dl kermaa
Sulata voi ja suklaamunat vesihauteessa. Jätä jäähtymään. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja sokeri kulhossa ja toisessa kulhossa kerma ja kananmuna. Yhdistä seokset ja viimeisenä lisää mukaan hieman jäähtynyt voi-suklaaseos. Sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina voideltuihin ja jauhotettuihin alumiinivuokiin tai jos käytät paperia muffinivuokia, voitelua ei tietenkään tarvita. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla, puhdas tikku pistoksen jälkeen kertoo kypsästä muffinista. Minä paistoin neljä muffiniani airfryerissä. 

Annokseen laitoin muffinin nurinpäin lautaselle (alumiinivuoka tekee muffiniin kauniin tasaisen pinnan) ja luritin päälle hieman mustikkaista kastiketta, jota riitti purnukasta tehtyäni aiemmin viikolla pikahilloa aamiasijogurtille. Lautaselle tuli myös pallo vaniljajäätelöä, vadelmia ja mintunlehti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti