sunnuntai 21. elokuuta 2022

Espanjalaiset grillatut maissit


Saavuimme tänään kotiin yhdeksän viikon matkalta ja saman tien loikkasimme espanjalaisen ruoan maailmaan. Kaksi ensimmäistä etappia jäi vaille ruokapostausta, mutta nyt kolmannesta olen taas kauhan varressa. Ostin Alankomaista kivan espanjalaiseen ruokaan keskittyneen ruokalehden numeron ja valitsin sieltä tälle päivälle ruoaksi grillattua maissia. Ja miten kävikään, että Lidlissä oli kotimaista tuoretta maissia! Tai oikeastaan asia tapahtui toisinpäin, luin lehteä ostettuani jo maissit. Kuvista ja muutamia sanoja googlaamalla sain hyvin selville ohjeesta, miten maissit oli tarkoitus valmistaa. Kirjoitettua hollantia ymmärtää ihan hyvin, kun ajattelee sen olevan englantia. 

La Vueltan kolme ensimmäistä etappia ajettiin siis Alankomaissa ja huomisen aikana karavaani siirtyy Espanjaan. Katsoimme kahta etappia vain vähän ja tänäänkin vain kotiinpaluuhommien ohessa. Lopusta katsoimme tarkemmin muutamat viimeiset kilometrit. Massakirin nopein oli tänään Sam Bennett, hän voitti jo toisen etapin tässä kisassa. Kokonaiskilpailua johtaa Edoardo Affini, josta en ole koskaan kuullutkaan. Kisassa on minulle mieluisia ajajia useita, kuten Sepp Küss ja Primoz Roglic, mutta kauhean tarkkaan en ole ehtinyt perehtyä, koska CampaReissu22. 


Espanjalaiset grillatut maissit

  • 2 kotimaista maissia
  • reippaasti suolattua vettä
  • 40 g voita
  • puolikkaan sitruunan kuori raastettuna ja mehu (lehden ohjeessa oli limettiä, mutta meillä ei nyt juuri ollut limettiä)
  • pimentonia
  • suolaa maissin pinnalle syödessä
Irrotin maissien suojalehdet ja ne hiusmaiset mitä ne nyt onkaan. Esikeitin maisseja suolatussa vedellä 15 minuuttia. Raastoin sitruunankuorta ja puristin mehua ja sekoitin ne pehmeään voihin. Grillasin esikeitettyjä maisseja noin vartin verran. Sutikoin maisseille sitruunavoita ja ripotin pinnalle pimentonia ja vielä vähän suolaa. Lisänä meillä oli grillillä kevyesti paahdettuja chorizopaloja ja aiolia. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti