keskiviikko 31. elokuuta 2022

Sipsimunakas


Näin viime viikolla Jotain maukasta-Marin instakuvan tästä hauskasta ideasta ja kokeilin sitä Espanja-ruokahaasteeni osana tänään. Marin blogissa on tästä postaus myös. Tein tämän neljästä kananmunasta, koska silmäni söivät hurjasti ja vatsakin veti. Ferran Adrià on kuulema tämän repseptin isä, hänestä en ole aiemmin kuullutkaan, enkä nytkään tämän enempää. Luin hänen ohjeensa jostain sivustolta, jonka kadotin jo. 

  • 2 tl oliiviöljyä
  • 4 kananmunaa
  • 3 pientä kourallista tavallisia perunalastuja (ei mitään ihmemakuja, en tykkää sellaisista)
Riko kananmunat kulhoon ja vispilöi ne tasaiseksi massaksi. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja lisää sipsit kananmunaan. Sekoita varovasti. Kaada massa pannulle ja paista sen verran, että pohja hyytyy ja pintakin sen verran, että tohdit kiepauttaa lautasen avulla munakkaan ylösalaisin. Lisää toinen tilkka öljyä pannulle ja valuta munakas uudelleen pannulle vielä hetkeksi. 


Syö tapastyyliin pieniksi paloiksi leikattuna tai miten nyt tykkäätkään. Meillä oli lisänä muutama viipale serranonkinkkua, kapriksia ja tomaatteja. Ai että oli kiva ruoka, en kyllä olisi heti arvannut, että siinä on sipsejä, ellen olisi niitä itse siihen laittanut. 


La Vueltan yhdestoista etappi oli kirimiesten lemppari. Minä olin hammaslääkärin jälkeisessä puutumuksen tilassa alkuiltaan asti, joten katsoin etappia jokseenkin kevyesti. Voittajaksi ajoi minulle tähän asti aivan tuntematon Kaden Groves ja kokonaiskilpailun johdossa jatkaa Remco Evenepoul. Primoz Roglic on toisena. Philippe Alaphilippe joutui keskeyttämään kaaduttuaan ja ilmeisesti loukattuaan olkapäänsä tai solisluunsa pahemmin. Myös Simon Yates on keskeyttänyt koronatarvinnan vuoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti