tiistai 23. elokuuta 2022

Revuelto de Verduras – munakokkeli vihanneksin


Tänään täytyy syödä jotain helposti pureksittavaa, sillä kävin nauttimassa hammaslääkärin palveluksista koko rahan edestä, itse asiassa vasta puolet siitä ilosta on takana, ensi viikolla jatkuu. Löysinkin jo eilen sopivan ohjeen tutusta Spain on A Fork-blogista, jonka ohjeisiin olen jo monena vuonna luottanut. Pienensin ohjetta kolmanneksella, tein neljän kananmunan kokkelin. 

Revuelto de Verduras

  • 4 kananmunaa
  • 2 rkl vettä
  • muutama rihma sahramia
  • pari kunnon ripausta pimentonia
  • kuivattua oreganoa
  • suolaa ja pippuria
  • oliiviöljyä
  • 1 valkosipulin kynsi 
  • puolikas punasipuli
  • pieni kesäkurpitsa
  • 2/3 punaista paprikaa
  • 2 palaa vaalea leipää
  • hieman lisää suolaa ja pippuria
  • hieman raastettua Manchego-juustoa
  • tuoretta persiljaa silppuna (meillä basilikaa, koska persiljaa ei ollut)
Sekoitin ensin munakokkelimassan. Rikoin munat kulhoon ja lisäsin mukaan veden, sahramin, oreganon, suolaa ja pippuria, sekoitin vispilällä tasaiseksi ja jätin kulhon odottamaan. 

Leikkasin paprikan ohuiksi suikaleiksi, sipulin myös. Kesäkurpitsan leikkasin mandoliinilla parin millin viipaleiksi ja leivän veitsellä pieniksi kuutioiksi. Kuorin valkosipulinkynnen, leikkasin sen viipaleiksi ja raastoin juuston. 

Kuumensin pannulla pari rkl oliiviöljyä ja laitoin valkosipuliviipaleet mukaan hyvällä lämmöllä. Kun kynsi oli ottanut kunnolla väriä, lisäsin pannulle silputut paprikan, sipulin, kesäkurren (hih, Merituulille terveisiä) ja leipäkuutiot. Maustoin suolalla ja pippurilla. Paistelin näitä kaikkia noin 6-8 minuuttia, kunnes vihannekset alkoivat olla kypsiä ja leipäkuutiot kullankeltaisia. 


Pienensin hieman lämpöä pannun alla ja kaadoin mukaan kananmunamassan ja aloin sekoitella niin, että kananmuna muuttui kokkeliksi ja sekoittui vihanneksiin. Maistelin ja lisäsin vielä hieman suolaa ja pippuria. 

Kaadoin koko pannullisen tarjoiluvadille ja ripottelin päälle Machego-raasteen ja tuoretta basilikaa silppuna. Tämä espanjalainen ruoka käy aamiaiselle, brunssille, lounaalle, päivälliselle, tapaksena, krapularuokana ja iltapalana. Me söimme sen pienen savulohipalan kanssa. Eipä tässä ole lohta viime aikoina paljon syöty, maistui kyllä hyvältä. Näillä hinnoilla ostan jatkossa niitä pieniä määriä kokonaisen fileen sijaan, jos syöjiä on kaksi, kuten tänään. 

Tässä ruoassa on kyllä ulkonäön puolesta selkeä kankkusruoan vire, mutta pitäähän sitä krapulassakin syödä. 



La Vuelta jatkui Espanjassa neljännellä etapilla, joka oli jo oikea vuorietappi. Reitti kulki kauniissa Baskimaassa ja sää oli aurinkoinen, ilmeisen lämmin. Ilokseni Primoz Roglic ajoi voittoon ja nousi samalla myös kokonaiskilpailun kärkeen. Huippua! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti