tiistai 30. elokuuta 2022

Olla de Salmon con Garbanzos – lohta ja kikherneitä pannulla


Viikonlopun Korea-pläjäys alkaa päästää otteestaan ja nyt palaan Espanjan ja La Vueltan pariin. Tarkoitus oli syödä palanen lohta ja sille nappasin Spain on A Fork-blogin ohjeen  hieman alle vuoden takaa. Aavistuksen soveltelin.

Lohta ja kikherneitä pannulla

  • 10 kuoretonta mantelia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • sahramihippuja
  • 1/2 tl pimentonia
  • tuoretta persiljaa
  • puolikas sipuli
  • palanen keltaista paprikaa (noin viidesosa keskikokoisesta paprikasta)
  • palanen punaista paprikaa (sama)
  • suolaa ja pippuria
  • 15-20 kirsikkatomaattia
  • tetrallinen säilöttyjä kikherneitä huuhdottuna
  • 2  dl kasvislientä
  • 400 g nahatonta merilohta
  1. Kuumenna pannulla loraus oliiviöljyä ja lisää pannulle kuoritut valkosipulinkynnet ja mantelit, paahda niitä pari kolme minuuttia ja nostele lusikalla mortteliin jäähtymään. 
  2. Lisää pannulle samaan öljyyn silputtu sipuli ja kuullota. 
  3. Lisää pannulle pimenton ja sekoita. 
  4. Lisää pannulle pieniksi kuutioiksi leikatut paprikat ja kuullota niitä sipulin kanssa pari kolme minuuttia. 
  5. Surauta kirsikkatomaatit blenderissä tai sauvasekoittimella murskaksi ja lisää ne pannulle, sekoita. (myös tölkkitavara käy tai paseetattu tomaatti)
  6. Kaada pannulle huuhdotut kikherneet, sekoita. 
  7. Mausta suolalla ja pippurilla.
  8. Lisää pannulle kasvisliemi, sekoita ja jätä  kypsymään miedolla kuplinnalla. 
  9. Murskaa morttelissa mantelit, sahramihiput, valkosipulit ja paljon tuoretta persiljaa (jätä persiljaa vähän koristeluun) tasaiseksi muruksi. 
  10. Lisää seos morttelista pannulle ja sekoita, kuinkas muuten. 
  11. Poista lohipalasta nahka ja leikkaa kala kuutioiksi, mausta suolalla ja pippurilla. 
  12. Kun seos pannulla on saennut ja neste kiehunut vähemmäksi (noin puoleen),  lisään pannulle lohikuutiot ja nosta kansi päälle noin 6-8 minuutiksi, että lohi kypsyy, muttei liikaa. 
  13. Silppua päälle loput persiljasta ja jos ruoka kaipaa lisää suolaa ja pippuria, laita niitä lisää. 
Tämä oli erinomainen yhden pannun ruoka, nopea ja helppo ja maussa todellista Espanjaa. 



La Vueltassa ajettiin kymmententenä etappina pikkuisen alle 31 km henkilökohtainen aika-ajo. Minä olin hieman pihalla kisasta, mutta aika-ajon myötä pääsin taas kärryille. Ylivoimaisesti nopein oli Remco Evenepoul, hän myös johtaa kokonaiskilpailua ja hänen tilanteensa on vain parempi tämän päivän etapin jälkeen. Joao Almeidalle kävi keljusti, juuri ennen maaliintuloa hän ajoi huoltoautoille tarkoitetulle poistumisreitille ja ennen kuin hänn ehti huomata asian, kääntyä ja ajaa maaliin oikeaa reittiä, ehti aikaa tuhraantua ainakin 25 sekuntia. Primoz Roglic ajoi loistavasti ja nousi kokonaiskilpailun toiselle sijalle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti