En tiedä mikä olisi sopiva sana suomeksi, kun englanniksi sanotaan fritters, mutta eipä sillä ole niin merkitystä. Ohjeen tähän päivän ranskalaisuuteen otin täältä, taas. Vähän muuntelin, taas.
Kesäkurpitsapihvit
- 1 pieni kesäkurpitsa raastettuna
- 1 kevätsipuli silppuna
- 3 pientä valkosipulinkynttä silppuna
- 30 g pala gruyèreä raastettuna
- 1 kananmuna
- 2 rkl vehnäjauhoja
- (0,5 tl leivinjauhetta, en laittanut, kun ei ollut)
- suolaa ja pippuria
- tuoretta persiljaa ja basilikaa
- 1 rkl voita
- 2 rkl oliiviöljyä
Ranskankermakastike
- 1 pieni purkki ranskankermaa
- 1 rkl sitruunamehua
- suolaa ja pippuria
- tuoretta basilikaa ja persiljaa
Raastoin kesäkurpitsan ja keräsin raasteen kanssa samaan astiaan kananmunan, silputut kevätsipulin ja valkosipulit, juustoraasteen, vehnäjauhot, yrtit, suolaa ja pippuria. Sekoitin tasaiseksi. Lähdeohjeessa puristeltiin kesäkurpitsaraasteesta nestettä pois, mutta minä jätin sen väliin. Paistoin 8 pientä pihviä/lettua voin ja oliiviöljyn seoksessa noin kolme minuuttia puoliltaan ja söimme ne ranskankermakastikkeen ja muutaman pienen ranskalaisen raakamakkaran kanssa. Tai me söimme ne kaikki, eivät ne syöneet mitään.
Tour de Francessa oli tasamaan etappi, jossa nopsin oli lopulta Tim Merlier ja kokonaiskilpailun kärki pysyi muuttumattomana. Huomenna vielä ajetaan ja sitten on viimein lepopäivä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti