Tänään tein meille Lyonin perunoita päivällisen sivukkeeksi, ohjeen otin tutusta blogista. Tällä kertaa sovellukset jäivät vähäisiksi, vain sipulina käytin kevätsipulia, sillä se oli ainoaa, mitä oli saatavilla. Periaatteessa tämä on aivan peruspaistinperunaohje, enkä enää muista mikä tässä oli se varsinainen lyonilaisuus. Ehkä se, että ne ovat todella hyviä.
Lyonin perunat kahdelle
- 3 suurehkoa perunaa kuorittuna ja noin 5 mm paksuihin siivuihin leikattuna
- 2 kevätsipulia silputtuna
- 3 valkosipulin kynttä kuorittuna ja viipaleiksi leikattuna
- 2 rkl voita
- 2 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja pippuria
- tuoretta persiljaa
Esikeitin perunaviipaleita noin 5 minuttia ja sillä välin leikkasin sipulit ja valkosipulit paloihin ja viipaleisiin. Tein ruoan ulkona, joten tiskin ja kaasun säästämiseksi esikeitin perunat ensin kattilassa Campingazilla ja kun perunat olivat sopivasti vähän kypsyneet, Antti kaatoi veden pois kattilasta ja minä nostin paistinpannun liekille, laitoin pannuun voita ja oliiviöljyä ja kun pannu oli kuuma, kumosin pannulle sipulit, valkosipulit ja perunaviipaleet.
Maustoin perunat ja sipulit suolalla, pippurilla ja paljolla persiljalla ja söimme ne Lidlin Ranskasta ostettujen paneroitujen lohitikkujen kanssa. Nyt ei ole enää Ranskasta ruokaa jäljellä voin lisäksi kuin pieni pakkaus makkaroita ja jonkun verran juustoja.
Tour de Francessa oli hieman velttoilupäivän tunnelmaa, mutta kyllä se loppua kohden sitten kilvanajoksi äityi. Nopein oli Jonathan Milan ja Tadej Pogacar jatkaa huomennakin keltapaidassa. Tavallisesti kisassa on tässä kohden lepopäivä maanantaina, mutta tänä vuonna ensimmäinen lepopäivä on vasta tiistaina, mikä sopii meillekin erittäin hyvin, sillä se päivä kuluu merellä enkä keitä enkä paista mitään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti