Miksi bloggaamme?

Ruoanlaittaminen ja syöminen ovat elämän perusjuttuja, joista voi tehdä sekä hyveen, että paheen, samaan aikaankin. Ne voi ottaa kevyesti tai vakavasti, sekin käy yhtä aikaa aivan helposti. Mitä hauskemmaksi ruoanlaittamisen itselleen ja läheisilleen tekee, sen parempi, sillä pakkopulla harvoin maistuu hyvälle. Tosin joskus keittiössä häärää ryppyotsainen kolisteleva kokki, jonka soppaan tulee kitkerä maku, eikä ruokapöydässäkään silloin ole leppeä tunnelma.

Koska ruoanvalmistaminen kuitenkin suurimmaksi osaksi on minulle mieluisaa ja pidän kirjoittamisesta, blogin perustaminen pyöri mielessä pitkän aikaa. Tutustuin muutama vuosi sitten useisiin mukaviin kotimaisiin ruokablogeihin ja aloin aktiivisesti seurata niitä. Mietin kuitenkin, etten taitaisi itse osata ja viitsisinkö sittenkään jne.

Toinen kiinnostuksen kohteemme on kilpapyöräilyn seuraaminen, katsomme vuosittain kaikki kolme suurta ympäriajoa televisiosta ja olemmepa kerran olleet paikanpäälläkin katsomassa kisahumua. Saimme ajatuksen kokkailla ruokaa sen mukaan, missä suurta ympäriajoa ajetaan, keväällä Italiassa, kesällä Ranskassa ja syksyllä Espanjassa. Näiden maiden ruokakulttuurit kiinnostivat ja jotain niistä jo kuului omaan repertuaariimmekin. Mutta tässä vaiheessa blogin perustaminen tuntui vielä kaukaiselta, lähes pelottavalta ajatukselta.

Talven 2010/11 kuluessa ja asiaa mielessä pyöritellessäni kuitenkin rohkaistuin ja päätin, että blogihan tästä tulee. Ottaisimme itsellemme kolmiosaisen ruokahaasteen. Toukokuussa tekisimme Italia-henkisiä ruokia kolme viikkoa vähän niin kuin kokeeksi ja jos se onnistuisi, ajankäytöllisesti ja muutenkin, jatkaisimme Ranska-teemalla heinäkuussa ja mikäli paukkuja riittäis, olisi Espanjan vuoro loppukesästä.

Keväällä 2018 vietämme jo Campasimpukan seitsemättä syntymäpäivää ja kahdeksas vuotuinen kolmiosainen ruokahaastettamme alkaa toukokuun alussa. Edessä on taas 21 päivää italialaista kokkailua ja saman verran ranskalaista ja espanjalaista myöhemmin kesällä!

Campasimpukka on tavoittanut mukavasti lukijoita, kiitos siitä kaikille piipahtaneille ja pitempäänkin viipyneille! Kaikki kommentit ovat enemmän kuin tervetulleita!

4 kommenttia:

 1. Muutaman mutkan kautta löytyi tämä vallan mainio blogi! Löytöretki liittyy lanseeraamasi uudissanaan nyhtöpossuun, joka on kertakaikkiaan upea ja osuva uudissana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minua jo vähän ujostuttaa se kerran vain heitetty sana:) Kiva, että löysit blogiin, tervetuloa toistekin!

   Poista
 2. Pakkohan se oli tulla tutustumaan kun suosikki selostajani oli tv:ssä pyöräilyn ohessa maininnut hyvän blogin.
  Tänne palaan kyllä uudelleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos käynnistä! Kuulin juuri itsekin, kuinka blogi sai huomiota ja tuli mukava piikki käyntitilastoon:D Tervetuloa uudelleenkin!

   Poista