tiistai 5. heinäkuuta 2016

Kampasimpukoita alkuruokana


Tänään meillä oli perhepäivällinen, jolle nuorisoa saapui syömään. Savustimme kalaa ja onnistuimme sen kanssa kohtuullisesti. Aterian kohokohta oli kuitenkin siinä vaiheessa jo syöty, sillä alkuruoka nousi ykköseksi aivan kevyesti. Löysin ohjeen jostain ranskalaisesta blogista, mutta kadotin sen jotain muuta etsiessäni, enkä löytänyt enää takaisin. Pahoittelen. 


Kampasimpukat neljälle yrttivoissa alkuruokana

  • 3-4 kampasimpukka/syöjä riippuen koosta, syöjien ja kampasimpukoiden
  • 30 g voita
  • nippu tuoreita yrttejä (minulla ruohosipulia, tilliä ja timjamia)
  • suolaa ja pippuria
  • sitruunamehua
  • sitruunalohkoja tarjoiluun
Kuivasin sulatetut kampasimpukat. Jos ne olisivat olleet oikein suuria, ne olisi kannattanut ehkä leikata kahteen viipaleeseen, että ne olisivat sopivia suupaloja. Minun kampikseni olivat valmiiksi suupalakokoa. Tein ensin yrttivoiseoksen sulattamalla voita pienessä kasarissa, lisäsin yrtit ja lorauksen sitruunamehua sekä pikkuisen suolaa. Joku chilikin voisi sopia tähän, mutta tällä kertaa en käyttänyt mitään voimakkaita mausteita. 

Kaadoin lorauksen yrttivoita pannulle ja kuumensin pannua hetkisen. Paistoin kampasimpukoita voissa molemmilta puolilta muutaman minuutin ajan, näin miten läpikuultavuus väheni simpukassa. Varoin polttamasta niitä, tai kypsentämästä liikaa, ettei simpukoista tulisi kumisia. 

Tarjoilin simpukat maistelulusikoista, joita olen ostanut monta vuotta sitten, mutten käyttänyt vielä koskaan tätä ennen. Nostin simpukan lusikalle ja laitoin pienen lusikallisen kuumana pidettyä yrttivoita simpukan päälle. Laitoin pikkuisia sitruunalohkoja tarjolle ja ripottelin tarjottimelle hieman tuoretta yrttisilppua. Simpukat olivat juuri sopivasti kypsennettyjä ja sopivat kala-aterian alkuun mainiosti. 




Tour de Francen neljäs etappi jäi meiltä melkein katsomatta päivällisvalmisteluiden vuoksi. Katsoimme kuitenkin noin viisi viimeistä kilometriä ja näimme massakirilopun, jossa kaikkien kauniiden kampausten kuningas Marcel Kittel voitti etapin. Keltaisessa paidassa jatkaa toinen tukkasankari, Peter Sagan. Mukavaa, että Alberto Contador edelleen on mukana, vaikka näyttääkin melko kärsivältä ruhjeittensa kanssa. 


8 kommenttia:

  1. Mun on kanssa saatava noita maistelulusikoita :D Tarviipas alkaa googlettamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi, kun en muista mistä niitä ostin, luulisin tilanneeni ne jostain ulkomaisesta verkkokaupasta.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Eikö ookkin? :D Ja ne sai hyvin ripustettua tiskarin viinilasitelineen reunaan pesun ajaksi, plussaa!

      Poista
  3. Lusikoista viis. Tahdon kampasimpukoita!!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä lusikat oli tässä se tärkein juttu! Ei vaiskaan, kumpa saisi kampasimpukoita tuoreina täälläkin, aina ovat tietysti pakastettuja, ymmärrettävää.

      Poista
  4. Ai nam! Minä olen ostanut tällaisia lusikoita Stokkalta joitain vuosia sitten, en tiedä onko siellä enää tarjolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistelisin nähneeni niitä ekan kerran Oulun chilimiitissä, olisiko sinun alkuruoat olleet juuri sellaisilla tarjolla :)

      Poista