perjantai 15. heinäkuuta 2016

Retiisiä leivän päällä


Tänään lähdemme kylille heti, kun Kammenpyörittäjä pääsee töistä. Tiedossa on jotain aivan uutta ja kummallista, kun menemme illalla katsomaan Jyväskylän Kesän esitystä Wusheng Co: Musashi - Miekan tie. Sen tähden söimme ranskalaisvaikutteista iltapalaa eilen illalla ja säästin ohjeen tälle päivälle, että blogin teema toteutuisi tässä kulttuurihuumassakin. Ohjeen otin täältä

Retiisipaahtikset ruohosipulivoilla kahdelle

  • 6 palaa rapeakuorista maalaisleipää
  • parikymmentä pientä retiisiä
  • 30 g huoneenlämpöistä voita
  • reippaasti tuoretta ruohosipulia
  • syötäviä kukkia, meillä orvokkeja
Siivutin retiisit niin ohuiksi kuin mahdollista, käytin muovimandoliiniani enkä viipaloinut sormiani! Leikkasin leivästä kuusi palaa ja paahdoin ne. Jätin palat jäähtymään. Silppusin ruohosipulin ja pyysin Kammenpyörittäjää hakemaan etupihalta karkulaisorvokeista muutamia kukkia. Sekoitin ruohosipulisilpun pehmeään voihin, jätin hieman silppua koristeluun. Kun leivät olivat hieman jäähtyneet, levitin voin leiville (en halunnut voin sulavan leivälle). Levittelin ohuet retiisiviipaleet leiville, asettelin kukkia pinnalle ja loput ruohosipulisilpusta. 

Olivatpa nämä hyviä leipiä! Sopisi myös tapastyyppisinä, pieninä suupaloina patonkipalasen päälle aseteltuna. Voin pitää nimenomaan olla pehmeää, mutta ei sulanutta. Myös alkuruokana tällainen leipä olisi todella sopiva, kunhan vain retiisit eivät ole kitkeriä. 
EDIT: Tässä vielä tämänaamun kurkkuversiot, raikkaita nekin!


Tour de Francen tilannetta tutkailemme huomenna. Eilinen etappi ei päätynyt alkuperäiseen paikkaan Mont Ventouxille tuulen vuoksi, vaan kuusi kilometriä aiemmin alemmalle, vähätuulisemmalle kohdalle. Voittoon polki Thomas De Gendt. Lopussa oli aivan karmea ruuhka, katsojat pöhköilivät, ajajat törmäilivät moottoripyöriin ja Froome juoksi kohti maalia ilman pyörää. Hän sai jonkun pyörän neutraalihuoltoautolta, sillä ilman pyörää ei maaliviivaa pidä ylittää, mutta se pyörä oli niin vääränkokoinen, ettei sillä ilmeisesti voinut polkea niitä muutamaakaan sataa metriä. Jostain hänelle sitten löytyi pyörä, jolla pystyi ylittämään maaliviivan. Aivan ihmeellistä sekavuutta! Jury teki päätöksen, jonka mukaan Froome jatkaa keltaisessa lopun sotkusta huolimatta. Tästä Tourista ei käänteitä puutu muualtakaan kuin tieltä. Saa nähdä mitä kaikkea tänään tapahtuu.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti