keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Stand-up sanoi kaupunginjohtaja!


Kuva julkaistu Jyväskylän Kesän luvalla
Edit: kaupallinen yhteistyö, Jyväskylän kesä

Jyväskylän Kesän tapahtumat käynnistyivät eilen todenteolla, ikävä kyllä vesisade siirsi ainakin osan ulkotapahtumista väistötiloihin sisälle. Illan kohokohta oli tietysti avajaiskonsertti Kaupunginteatterissa. Tapahtuma oli loppuunmyyty ja alkoi pienillä toiminnanjohtajan ja kaupunginjohtajan puheilla, jotka eivät onneksi olleet liian pitkiä. Arvostin kaupunginjohtajan osuutta stand-upista. Samoin konsertin aloittanut Nokia-tunen leipominen esitykseen oli hupaisa.

Harvoin tiedän mennessäni noin vähän artisteista, joita olen menossa katsomaan. Olin ostanut liput jo helmikuussa, kun olimme Vaasassa ja kävimme siellä vakiolipputoimistossamme. Meillä oli kulttuurikorteillamme rahaa emmekä olleet silloin varmoja koska rahat tulisi viimeistään käyttää ja saanko vuorotteluvapaan aikana uutta korttia pian umpeutuvan tilalle. Katselin Jyväskylän kesän ohjelmiston siinä vaiheessa tiedossa olevia osia ja tuumin, että kun emme ole juuri tapahtumaan koskaan osallistuneet, niin ostanpa meille liput tuohon avajaiskonserttiin. Kerrankin ostamani sika säkissä oli oikein laatupossua!

Igudesman & Joo muodostuu kahdesta musiikin superammattilaisesta, Neuvostoliitossa vuonna 1973 syntyneestä Aleksay Igudesmanista ja  brittiläis-korealaisesta Hyuang-Ki Joosta (jonka ikä lienee samoja kuin kumppaninsa). He tapasivat pikkupoikina Yehudi Menuhin Schoolissa Lontoossa ja ovat siitä asti olleet ystäviä. Toistakymmentä vuotta he ovat muitten projektiensa ohella kiertäneet maailmaa yhdistäen klassista musiikkia ja populaarikulttuuria erikoisella tavalla, joka saa katsomot mylvimään naurusta. 

Oli oikein hyvä juttu, etten katsonut mitään etukäteen Youtubesta enkä muutenkaan ottanut asioista selkoa, vaan menin hyvin tietämättömänä avajaiskonserttiin. Ei ollut yhtään ennalta tuttua esitystä, melkeinpä niitä voisi sanoa sketseiksi, vaan kaikki lavalla tapahtunut hämmästytti ja riemastutti. 


Jos kohdallenne osuu tämä kaksikko, niin menkää ihmeessä katsomaan! Niin paljon en ole koskaan konsertissa nauranut ja taputtanut! Kiitos itselleni, että ostin nuo liput! Riekkumassa emme varsinaisesti ehtineet käydä, sillä Kammenpyörittäjällä oli tiedossa aamuvuoro. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti