tiistai 12. heinäkuuta 2016

Peruna ja pekoni, mitkä mahtavat kaverukset!

Jotain kiemuraista kasvaa kasvihuoneessa
Kuten kerroin jo aamuisessa postauksessani, meillä on oikein kiireinen viikko edessä. Tour de Francen seuraamisen, kävelytreenien ja Kammenpyörittäjän työvuorojen lisäksi meillä on oikein kulttuuripitoinen viikko myös Jyväskylän Kesän tapahtumien parissa. Minä katson tässä toisella silmällä päivän etappia ja valmistelen iltapalaa, jonka ehdimme syödä vasta avajaiskonsertin jälkeen. Halusin tällekin päivälle jotain ranskalaista lautasille ja laitoin tuttuun tapaan hakusanan french foodgawkeriin. Saaliiksi sain tällainen ranskalaisen perunasalaatin, joka on oikein hyvillään pienestä vetäytymistauosta jääkaapissa. En nyt sitten tiedä mikä tässä on varsinaisesti ranskalaista, mutta ei se haittaa. Muuttelin hieman ohjetta ja pienensin sitä reilusti, sillä meillä oli vain muutama peruna kaapissa. 


Ranskalainen perunasalaatti kahdelle

 • 8 pientä siikliperuna
 • 4 suikaletta pekonia
 • 2 keitettyä kananmunaa (lisäykseni, että ateriasta tulisi hieman suurempi)
 • loraus oliiviöljyä
 • tilkka punaviinietikkaa
 • tilkka balsamiviinietikkaa
 • tilkka etikkaa (laitoin siiderietikkaa, että sekin pullo menisi joskus loppuun)
 • mustapippuria ja suolaa
 • 0,5 tl dijonsinappia (sinappijauhetta ei ollut) 
 • tuoretta persiljaa
 • tuoretta ruohosipulia (ei ollut ohuita uusia sipuleita)
 • kauniita pieniä kokonaisia kapriksia, miksi niitä sanotaan? Niitä, joissa on kantakin jäljellä. (oma lisäykseni ohjeeseen)
Höyrytin perunat ja otin ne lautaselle jäähtymään. Keitin kananmunat ja paistoin pekonin rapeaksi pieniksi paloiksi leikattuna. Jätin palaset paperiarkin päälle kuivahtamaan. Sekoitin marinadin ainekset keskenään, oliiviöljyn, etikat, pippuria ja suolaa. Leikkasin perunat muutamaan suupalaan ja sekoitin marinadin niihin. Lisäsin mukaan pekonisilpun, ruohosipulin ja persiljan silputtuna. Sekoittelin mukaan vielä kananmunalohkoja ja nostelin pinnalle kapriksia. Jätin salaatin jääkaappiin maustumaan. Annoksesta tuli niin pieni, että pitää poimia lisäksi konsertista tullessa patonki Lidlistä, jos vain ehdimme. 


Tästä muuten huomaa, että asumme nykyään kahden hengen taloutta. Aikaisemmin se, että perunoita ei olisi tarpeeksi, ei kertakaikkiaan ollut  mahdollista. Nykyään meillä on jotain välillä jopa loppu kokonaan. Ja silti nuoriso sanoo kotona käydessään, että onpa täysi jääkaappi, kun vertaavat omiin jääkaappeihinsa. 


Tour de Francen kymmenennen etapin reitti on hassun nurinperinen. Suuri nousu ja lasku ovat etapin alussa ja loppu on melkoisen tasaista. Chris Froome ajaa ainakin tämän etapin keltaisessa vielä, ehkäpä tilanne on toinen, kun etappi on ajettu. Huomenna meillä on kulttuurivapaapäivä ja ehdimme katsoa kisaa hieman tarkemmin.2 kommenttia:

 1. Herkullisen näköistä! En ole vielä löytänyt kovin hyviä perunoita Moskovasta, joten kun juuri vietin viikon Suomessa tuli uutta perunaa ahmittua ihan kohtuuttomasti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti hyviä perunoita löytyy sieltä Moskovastakin! Olipa kiinnostava se sinun ruokakauppapostauksesi, luin heti ahmien!

   Poista