torstai 26. toukokuuta 2011

Bruschetta, pieni herkkupala

151 km pyöräilyä päivässä, kuulostaa paljolta. Ammattipyöräilijöille se on tavanomainen työpäivä. Tänään 18. etappi selvitettiin vähän yli kolmessa tunnissa. Kiireet estivät meitä tänäänkin keskittymästä tarkemmin päivän kilpailuun. Jäljellä on enää kolme etappia, huominen etappi on 209 kilometrin mittainen, lähtöpaikkana meille Italian matkoista tuttu Bergamo.

Koska aika on ollut kortilla koko päivän, on tänään syöty eiliset lasagnenloput. Mutta koska jotain blogattavaa pitää löytää, tein iltapalaksi bruschettaa. Se on mukava pieni herkkupala, johon saa kätevästi käytettyä kuivahtaneen leivän, tomaatti tai pari nyt yleensä löytyy taloudesta ja tilkka öljyä. Paljon muuta ei tarvitakaan. Tällä kertaa halusin kuitenkin vähän enemmän ja sopivasti jääkaapissa oli mozzarellaakin. Pienellä etsinnällä löysin kivaan blogiin, jonka nimi on Skanditalialainen keittiö, siellä oli Caprilaisen bruschettan ohje. Neljään annokseen tarvitaan
  • 4 viipaletta vaaleaa leipää
  • 1-2 valkosipulin kynttä
  • 8 tuoretta basilikan lehteä
  • 10 kirsikkatomaattia (minä käytin 2 pihvitomaattia)
  • 250 g mozzarellaa
  • 12 mustaa oliivia
  • oliiviöljyä
  • suolaa (ja pippuria)
  • kuivattua oreganoa
Leipä grillataan tai paahdetaan pannulla molemmin puolin, pintaan hierotaan valkosipulia, päälle lusikoidaan kuutioiksi silputtua tomaattia ja juustoa, ripotellaan yrttejä ja maustetaan suolahipulla ja pippurilla, oliiviöljyä luritetaan loppusilaukseksi. Syödään hetimiten, eikä se tuota kyllä minkäänlaista tuskaa, jollei sitten se, ettei tullut tehneeksi vielä paria palaa lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti