maanantai 23. toukokuuta 2011

Kanaa Toscana mielessä

Vaikka tosiaan Girossa on vapaapäivä, ei sitä samaa ole ollut keittiössämme. Olen selannut kirjoja ja nettiä saadakseni viimeisten kuuden päivän ruoat suunniteltua, mutta en ole saanut. Kuten tavallista, mennään sitten päivä kerrallaan, olen äärimmäisen huono oikeasti päättämään mitä ylihuomenna saati ensi sunnuntaina syödään. Tänään kuitenkin söimme kanaa (lue:broileria) toscanalaisittain. Ohjeita oli taas pilvin pimein, niistä koostin ruokalajin, joka tuoksui ja maistui Italialle. Neljän hengen annokseen tuli
  • lusikallinen oliiviöljyä
  • 4 broilerin filettä kolmeen viipaleeseen leikattuina
  • 2 tuhtia pancettasiivua pilkottuna
  • 1 iso porkkana palasina
  • 1 sipuli pilkottuna
  • kolme valkosipulinkynttä viipaleina
  • yksi paprika pilkottuna
  • tölkki kuorittuja tomaatteja
  • puolen sitruunan mehu
  • kourallinen siitake- tai herkkusieniä
  • tölkki isoja valkoisia papuja
  • muutamia oliiveja
  • suolaa ja pippuria
  • oreganoa ja basilikaa
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
Ensimmäisenä kärvensin pancettaa muutamia minuutteja padassa ja lisäsin sille seuraksi valkosipulin. Seuraavaksi pataan päätyivät sipuli, porkkana ja sienet. Erillisellä pannulla paistoin filepalasia kevyesti, ihan vain pinta kauniin väriseksi, loppukypsyminen tapahtui sitten padassa. Lisäsin pataan sitten tomaatit, sitruunamehun ja viinin, annoin kiehua muutamia minuutteja, maustoin suolalla ja pippurilla. Nyt upotin liemeen surutta pintapaistetut broileripalat ja tälläsin kannen kiinni. Noin vartin päästä lisäsin yrtit, pavut, paprikat ja oliivit. Muutama minuutti vielä pehmeää poreilua ja tarkistus, että liha on kypsää, ripaus lisää suolaa ja tarjolle uusien perunoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti