torstai 3. marraskuuta 2011

Campasimpukan ensimmäinen kilpailu


Kammenpyörittäjä oli pienellä reissulla pääkaupunkiseudulla ja toi minulle sangen proosallisia tuliaisia. En voi kuitenkaan sanoa, että pyytämättä ja ennalta-arvaamatta, sillä oikein pyytämällä pyysin. Eiring Korkeavuorenkadulla on lempikauppojamme Helsingissä ja sieltä sain tällaisia tiskiharjoja. Ostin keväällä sellaisen ja olen sillä iloisena tiskaillut lukemattomat pannut ja padat, eikä se ole mennyt miksikään. Aika-ajoin olen pessyt harjan koneessa eikä se tunnu lainkaan kuluvan. Alussa sen pehmeys tuntui hieman tehottomalta, mutta totuttuani harjaan en toisenlaiseen vaihtaisi. Nyt siis pyysin lisää näitä harjoja ja vähän pidemmälle ajateltuani en oikein tiedä miksi, kun ensimmäinenkin on aivan priimakunnossa. Ja kun vielä vähän pidemmälle ajattelin, keksin että tässähän on Campasimpukka-blogin ensimmäisen kilpailun paikka.

Sukulaistuliaisena Helsingistä sain hauskannäköisen esineen, joka ymmärtääkseni on ainakin jonkunverran vanha. En tiennyt sen käyttötarkoitusta ennen kuin minulle kerrottiin, enkä sen jälkeenkään voinut kuin uskoa kerrottua, en ole sellaista koskaan missään aiemmin nähnyt. En myöskään ole vielä kokeillut sitä, en tiedä toimiiko se kerrotussa tarkoituksessa. 

Kilpailukysymykseni siis kuuluukin: Mikä tämä on? Se on valkoista posliinia ja sen halkaisija on 10 cm. 


  Kilpailun säännöt:
 1. Kerro vastauksesi tämän postauksen kommenttilaatikkoon. Jos muutoin kirjoitat anonyymisti, keksi joku tunnistettava nimimerkki sen varalta, että sinua lykästää. 
 2. Jollet tiedä mikä esine on, voit kuitenkin ehdottaa mikä se voisi mielestäsi olla. 
 3. Ensimmäisenä tiedossani olevaa käyttötarkoitusta ehdottanut saa vastaanottaa ensimmäisen tiskiharjan. 
 4. Toisen harjan saajan saa hauskimman ehdotuksen tehnyt. 
 5. Jollei (tietääkseni) oikeaa vastausta löydy, molemmat harjat menevät mielestäni kahdelle hauskimmalle ehdotukselle. 
 6. Jos joku tietää jonkun muun, todistettavasti oikean käyttötarkoituksen, sen ensimmäisenä ilmaissut saa kolmannen harjan lähes pohjattomasta varastostani. 
 7. Vastaa vain yhden kerran, sillä joku roti se pitää vastaamisessakin olla. 
Tulikohan nyt kaikki mahdollisuudet katettua? Jos blondiini ei huomannut jotain ilmeistä vaihtoehtoa, joka pitäisi reilun pelin nimissä ottaa huomioon, älähtäkää! Tämä tulee ottaa vakavasti!

Vastausaikaa on viikko, 10.11. klo 18 paikallista aikaa vastausaika päättyy ja heti ehtiessäni juhlallisesti ilmoitan uudella postauksella tulokset. Sen jälkeen vaihtakaamme yhteystietoja sen verran, että posti pääsee toimittamaan palkinnot perille. Halutessasi voit heti laittaa yhteystietosi Campasimpukan sähköpostiin campasimpukka@gmail.com, sen varalta ettet muista katsoa tulosta viikon kuluttua, etkä kuitenkaan tahdo jäädä ilman mahdollista huippupalkintoa. En voi käsittää, jollei tämä huikaiseva palkinto houkuta valtaisaa vastaustulvaa! Ajatelkaa tulevia tiskausnautintoja ja osallistukaa sankoin joukoin!

20 kommenttia:

 1. Mahtavaa! Täällä rakastetaan kilpailuja, ja koska rakas puolisoni kiristelee hampaitaan aina tiskatessaan meikäläisen kokkailuprojektien sekasotkuja, harja tulisi totisesti tarpeeseen;)
  Tietoa ei kapineen käyttötarkoituksesta löydy, mutta ensivilkaisulta käyttäisin härveliä kotitekoisen leipäjuuston paistamiseen; veikkaan siis käyttötarkoituksen olevan juuston valutus! :)

  VastaaPoista
 2. Ahmija: Tällä hetkellä mahdollisuutesi voittoon näyttävät vielä melkoisen hyviltä;)

  VastaaPoista
 3. Kyseinen hyödyke on ehdottomasti käsisaippualautanen! Kiva yhdyssana ainakin.

  t.tarpitin

  VastaaPoista
 4. Maitovahti. Pannaan kattilaan maitoa keitettäessä, muistaakseni piti aikamoista kolinaa maidon alkaessa kiehua.

  VastaaPoista
 5. Täällähän on koolla oikea Valehtelijoiden Klubi. Vaan minäpä tiedän mikä tuo on oikeasti, koska olen kova juustontekijä ja käytän tätä kyseistä vempelettä monta kertaa viikossa.

  Kyseessä on nimittäin juustojuoksuttimen juoksutin. Kiehuva juoksutin kaadetaan tuohon keskelle, josta se sitten valuu spiraalina reunalle, juuri sopivasti jäähtyneenä, juustomassaa varten.

  Vanha kansa käytti tällaisia ennen digimittareita.

  VastaaPoista
 6. Oho! Siis Ahmija vastasikin jo juuston. Anteeksi Ahmija. Ja nyt kommentoin jo kaksi kertaa. Taisi tulla diskaus...

  VastaaPoista
 7. Ankerias: saat armon, sillä olit varmasti vain tohkeissasi:)) Muutenkin vastauksesi oli riittävän eri kuin Ahmijan.

  VastaaPoista
 8. Koska minulla ei ole enää mitään mahkuja oikeaan vastaukseen, sanon että tuo on seinälautanen. Sopii sinne Arabian seinälautasten sekaan oikein mainiosti.

  VastaaPoista
 9. Ööh, valkuaisen ja keltuaisen erotin...
  Mä olen jo vuosia tiskannut ranskalaisilla tiskisienillä, suosikkimalli on <a href="http://www.google.ch/search?gcx=c&q=spontex+gratounett&um=1&ie=UTF-8&hl=de&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1276&bih=683&sei=%202wCzTs-IHeuQ4gT2-Ym8Aw>Spontex gratounett</a>. Suomalainen tiskiharja kyllä on kotona, mutta hyvin vähän sitä tulee käytettyä. Noita kunnollisia sieniä voi kanssa pestä tiskikoneessa lukemattomia kertoja. Tästäpä sainkin idean päivän postaukseen...

  VastaaPoista
 10. ...pessaari? ...niille jotka haluavat antaa kuitenkin vielä mahdollisuuden...

  VastaaPoista
 11. Ehei... tiedän epävarmasti, että kyseinen kapistus on valkuais-keltuaisenerotin. Kananmuna rikotaan keskelle (keltuaisen tulee säilyä ehjänä), valkuainen valuu kierrähten ja valuen reiästä alla olevaan kuppiin tai pieneen kulhoon. Keltuainen kipataan toiseen kippoon.

  VastaaPoista
 12. Täällähän on luovia ratkaisuja esitetty, hyvä hyvä! Lisää kiitos:))

  VastaaPoista
 13. Sitruunan puolikasta hierotaan ja raastetaan pinnan kuvioihin ja neste valuu kolosta johki kuppiin? Eli sitruunanmehunerottaja tottakai.

  VastaaPoista
 14. Mausteinen Manteli: Mitä oivallisin ajatus! Mutta lisää arvauksia kaivataan:)

  VastaaPoista
 15. Sehän on tuhkakuppi isäni 70-luvun kirjahyllyn päältä!

  VastaaPoista
 16. Nannan tietäväisen arvauksen jälkeen lienee muiden aivan turha edes osallistua.

  VastaaPoista
 17. Riikka: Nannan tietämys on kyllä korkealla tasolla, mutta ainahan hauskuusosastolla voi yrittää!

  VastaaPoista
 18. Se on tietysti valkosipulinraastin. t. arbuusi

  VastaaPoista
 19. Jännitys tiivistyy, kilpailu ratkeaa huomenna. Kukaan ei varmaan pysty nukkumaan ensi yönä, luulen:)

  VastaaPoista
 20. Hyvin nukuttaa, minulla on kyseinen vekotin alkuperäispakkauksessa.

  VastaaPoista