torstai 10. marraskuuta 2011

Maitovahtihan se!


Viikko sitten avattu Campasimpukan ensimmäinen kilpailu on ratkennut! Kuvan mysteeriesine on maitovahti, posliininen kiekko, joka laitetaan kattilan pohjalle ja sen tarkoitus on estää kokkia polttamasta maitoa kattilan pohjaan tai maidon pääsemistä kiehumaan yli. Olen kerran kokeillut esinettä tähän tarkoitukseen ja vahti alkoi kolista kattilassa, kun maito lähestyi kiehumispistettä. En kyllä yleensä päästä maitoa noin kuumaksi, nyt silmä kovana tuijotin kattilaa ja odotin vahdin ilmoittavan itsestään.

Oikein vastasi Veera, kun saan postia häneltä osoitteeseen campasimpukka@gmail.com , lähtee täältä posti tuomaan loistokasta tiskiharjaa hänelle! Hauskimmasta vastauksesta palkitsen Nannan, pessaari on juuri sopiva arvaus, samantyylinen kuin Kummeleiden Kanada, kelpoisa aina ja kaikkialla. Odottelen osoitetietoja myös Nannalta. Kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille!

17 kommenttia:

 1. Vau! Onko tuo reikä sitä varten, että se on helppo nostaa jollain koukulla pois, vai sitä varten että vahti roikkuu seinällä silloin kun ei ole käytössä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maitovahti laitetaan kattilaan kierteet alaspäin. Reiän kautta pääsee kupla purkautumasn.

   Poista
  2. Kiitos tiedosta, Sirkku, tuohan on ihan loogista, kun pysähtyisi ajattelemaan. :)

   Poista
 2. Ja minä kun olin varma että tuo on sitruunoita varten;D

  VastaaPoista
 3. sauvajyvänen: En kyllä tiedä tuon reiän tarkoitusta, siitä kyllä nostin sen veitsen terällä pois kattilasta:)

  Yaelian: saippuapalan alustaksi itse arvasin aluksi:)

  VastaaPoista
 4. Ihanaa, tiskiharjoja ei ole koskaan liikaa!

  VastaaPoista
 5. Ohhoh! Hämäävän samannäköinen on juoksuttimen kanssa :)

  VastaaPoista
 6. Me oomme varmaan Ankeriaksen kanssa olleet samalla juustontekovehkeitten hyllyllä, omituista miten ne onkaan niin samankaltaisia maitovahtien kanssa!:) Saiskohan tuon vahtimaan muutakin kuin maitoa? Lapsia? (Tai no lapsivahdiksihan sitä tavallaan Nannakin epäili!)

  VastaaPoista
 7. Ankerias ja ahmija: Oletteko tuonnäköisen vekottimen nyt viime aikoina nähneet kaupassa? Tuo minun saamani esine on ymmärtääkseni ainakin 50-luvulta ellei vanhempi. Sain sen apeltani ja hän kirppareitten ja huutokauppojen ystävänä tuntui tietävän, mikä värkki on kyseessä. Ja googlaamalla maitovahti tuli kuva samanlaisesta huutonetissä, muutamia euroja oli sillä hintaa:)

  VastaaPoista
 8. Mikäpäs estää tuolla juoksuttamasta juustoja, valuttamasta munia ja sitruunoitakin! Ehkä se on aikanaan ollutkin monikäyttöesine? Hauskoja vastuksia, harmi etten ehtinyt mukaan kisaan.

  VastaaPoista
 9. Saimalla on selkeitä diplomaattisia taipumuksia:)

  VastaaPoista
 10. Me Ahmijan kanssa juksattiin vähän ;) Varmaan ihan näppärä vekoitin tuollainen maitovahti. Varsinkin jos on monta ruokahommaa tekeillä yhtä aikaa.

  VastaaPoista
 11. Ankerias: Pikkujuksaus on aina paikallaan!

  VastaaPoista
 12. Tämähän on kuin minulle tehty. Onnistun aina polttamaan maidon pohjaan, siis ihan aina.

  VastaaPoista
 13. Nyt voittajat voivat jäädä keräämään tiskipinoa, harjat ovat matkalla! :))

  VastaaPoista
 14. Maitovahtihan se.

  VastaaPoista
 15. Mistähän tuon maitovahdin voisi ostaa. Vahdin tässä just maitokastikkeen kiehumista. Kun olin 50 luvulla koulun köksätunniella, siellä oli maitovahti.
  Hyvää uutta vuotta 2019.

  VastaaPoista