sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Suklaamoussekakkua


Ihastuin jo ensinäkemältä Kokit ja Potit-blogin Hannelen kilpailukakkuun Pauligin makupari-kilpailussa, kakku näytti kertakaikkiaan herkulliselta. En kyllä aluksi tohtinut oikein ajatellakaan kokeilevani ohjetta, mutta kun sain pussillisen tyrnimarjoja tällä viikolla, aloin tuntea rohkaistuvani.

Ohje kakkuun löytyy täältä, en naputtele sitä tähän sana sanalta, sillä Hannele kertoo tyhjentävästi, miten menetellä! Minun kakustani ei tullut niin korkeaa, kuin Hannelen kauniista kakusta ja mousseni oli tummempaa ja turhan tanakkaa. Hyvältä se kuitenkin maistui ja etenkin tyrnikastike kruunasi annoksen, sen hieno maku yhdessä vahvan suklaan maun kanssa toimi upeasti. Pohja pysyi hyvin kasassa ja oli helppo leikata siistejä viipaleita. Vaikka minä en onnistunut saamaan aikaan niin näyttävää  kakkua, kuin Hannele, suosittelen ohjetta silti lämpimästi ja samoin kannustan äänestämään sitä täällä.

5 kommenttia:

 1. Tyrni varmaan juu sopiikin suklaan kanssa hyvin yhteen, pitää laittaa tää makupari korvan taakse.

  VastaaPoista
 2. Ankerias: yhdistelmä oli suorastaan tyrmäävän hyvä:)

  VastaaPoista
 3. Suklaa ja tyrni ovat kyllä mainio pari. Hyvä, että kakku lopulta onnistui ja maistui! Hieman hämmästelen tuota moussen tanakkuutta ja tummuutta, pitänee tehdä itsekin kakku uudestaan ja testata, onko reseptissä/sanamuodoissa jotain hiottavaa.

  Ja kiitos Campasimpukka äänestyskannustuksesta :)

  VastaaPoista
 4. Hannele: kananmunat olivat tosi pieniä, mutta suklaan mittasin kyllä tarkkaan, samoin muut aineet. Käytin kyllä tosiaan 80-85%:sta suklaata, ehkä vähän loivempi olisi ollut paikallaan.

  VastaaPoista
 5. Meillä käytettiin loivempaa suklaata (50%), ainoaa mitä sillä hetkellä oli kaapissa. Tämä taitaa selittää sun ja amun kakkujen tummuuseron.

  VastaaPoista