lauantai 7. huhtikuuta 2012

Lankalauantain jälkiruoka - clafoutis

Huomisen ruokasuunnitelmat varaavat uunin melkein koko päiväksi, joten teinkin jälkiruokaa jo tänään, toivon mukaan se on hyvää huomennakin. Sunnuntaina ajetaan "Pohjoisen helvetti",  Paris-Roubaix-kisa, josta on pitkä lähetys Eurosportilla. Sen kunniaksi syömme huomenna ankkaa ranskalaiseen tapaan. Tämän päivän jälkiruoka on nimeltään clafoutis, johon käytin kauniita tuontimarjoja. Tässä ne ovat ihan paikallaan, koska marjat kypsennetään uunissa. 

Otin ohjeen mukavasta Baker wanabe-blogista. Keräilin foodgawkerin suosikkikansiooni monia ohjeita, mutta päädyin kokeilemaan tätä. Lämmitin uunin 180 asteeseen. Voitelin piirakkavuoan ja neljä pientä annosvuokaa. Asettelin vuokiin pensasmustikoita, mansikoita ja vadelmia. Taikinaan tarvitsin:
  • 4 kananmunaa 
  • 2,4 dl sokeria
  • 2,4 dl vehnäjauhoja
  • 3,5 dl maitoa
Vatkasin munat ja sokerin vaahdoksi. Lisäsin jauhot sirotellen ja sekoitin ne vaahtoon. Viimeiseksi kaadoin mukaan maidon ja sekoittelin taikinan tasaiseksi. Kaadoin taikinaa vuokiin marjojen päälle ja paistoin vuokia noin 40 minuuttia, kunnes pinta oli saanut väriä ja koostumus oli joustavan kiinteä. Annoin jäähtyä muutamia minuutteja, siivilöin päälle tomusokeria ja kutsuin perheen maistamaan. Rakenne oli jotain pannukakun ja piirakan väliltä, hyvää. Marjat antautuivat uunissa hyvän makeiksi. Pienet annokset kypsyivät samassa ajassa, kuin iso vuoallinen. Pienissä kupeissa taikinaa oli noin kaksi kertaa niin "korkealle" kuin piirakkavuoassa.


4 kommenttia:

  1. ranskalaisten pannaria! Olen syönyt Pariisissa ainakin kirsikkaversiota eikä se ollut varsin pahaa. Mutta, mutta, kuka voittaa huomenna? Olisiko Thor kuntoutunut sairastelujen jäljiltä....

    VastaaPoista
  2. Kuullostaa ihanalta ja näyttää myös!

    VastaaPoista
  3. luimupupu: Toivotaan hyvää säätä sinne ajajille! Kiva kun on pitkä lähetys tiedossa, täällä kahdesta kuuteen iltapäivällä ja sitä ennen kai vielä ratapyöräilyäkin, taustaksi tuohon kokkauspuuhille. Ankankoivet jo lämpenemässä, sillä ne menevät uuniin jo ennen puoltapäivää.

    Tuuli: En ollut rakenteesta ihan varma, millainen sen pitää olla:) Mutta hyvää oli!

    VastaaPoista
  4. Oi, näyttääpä herkulliselta!!

    -Heidi

    VastaaPoista