torstai 28. kesäkuuta 2012

Pienoiset tomaattipiiraat aamiaiselle

Olin toiveikas, että alkukesän kiireet olisivat töissä jo ohitse siinä vaiheessa, kun minun lomani päättyi, mutta toive oli turha ja ennenaikainen. Ehkä parin viikon päästä voi jo hieman hengähtää. Nyt on ollut mukava tulla kotiin töistä väsähtäneenä ja istua ruokapöytään Kammenpyörittäjän vastatessa kotirintamasta niin keittiössä kuin puutarhassakin. En ole ehtinyt miettiä lauantaina alkavia Ranska-kokkauksia ollenkaan, mutta luotan siihen, että päivä kerrallaankin tehdyt suunnitelmat kantavat samaan tapaan kuin viime vuonna. Tänä iltana Eurosportilla on jo Tour de France-lähetys joukkueiden esittelyn muodossa. Pitää liimautua tv:n ääreen, mikäli jalkapallo ei vedä pidempää kortta perheen miesväen keskuudessa. 

Koska toimi kutsuu vasta iltapäivällä, ehdin hieman selata muiden blogeja ja lueskella mukavia kesäisiä kokkauksia ja lomatarinoita, samoin vilkuilin foodgawkeria sillä silmällä, saisinko jonkun mukavan aamiaisidean. Tänään oli mahdollisuus perheaamiaiseen, mikäli unikekokin saataisiin jalkeille ennen kuin minun olisi lähdettävä töihin. 

Muistin joku aika sitten tekemäni parsataskut, joihin käytin puolet voitaikinalevyistä. Laitoin hakusanaksi puff pastry ja foodgawker tarjosi minulle tuhansia vaihtoehtoja. En tosin ole aivan viivalla, mitä käännöstä voi puff pastrysta käyttää parhaiten, mutta oli siellä ohjeissakin käytetty jos jonkinlaista taikinaa, niin ettei tässä käännökseen kannattanut tarkertua. Noin sivulla 20 hoksasin kivan pikkupiiraan ohjeen, joka kuulosti näin aamutuimaan tehtäväksikin mukavan helpolta. Otin taikinalevyt sulamaan. Kuumensin uunin 200 asteeseen.

Kaulin sulaneet levyt hieman ohuemmiksi ja leikkasin ne kolmeen osaan. Raastoin juustoa noin 1,5 dl, käytin tujakkaa goudaa. Pistelin taikinalevyjen keskelle muutamia reikiä haarukalla, mutta vältin reunoja, jotta ne jaksaisivat kohota uunissa kauniisti. Ripottelin juustoraastetta ohuelti taikinalevyjen keskelle jättäen reunoille kaistaleet tyhjiksi. Leikkasin pikkuisia tomaatteja neljään osaan, meillä oli rasiallinen erivärisiä pikkutomaatteja. (kasvihuone ei vielä siltä osin tuota satoa) Asettelin lohkoja  juustoraasteen päälle. Ripottelin päälle hieman kuivattua basilikaa ja pippuria, muutama oliiviöljytippakin pääsi piiraiden pinnalle. Mausteiden osalta en siis seurannut ohjetta orjallisesti. Paistoin piiraita uunin keskiosassa noin 20 minuuttia ja jäähdytin ennen syömistä.

Takapihan vuokramökissämme ovat olleet jännät päivät käsillä. Milloin kirjosiepon poikaset tohtivat maailmalle? Eilen ainakin vielä vanhemmat ruokkivat ja siistivät poikaset pesään, mutta äsken Kammenpyörittäjä tulkkasi, että nyt poikaset ovat tulleet ulos pesästä.

kiirettä pitää
lakisääteisellä

6 kommenttia:

 1. Mikä ihana pönttökuva naavoineen kaikkineen!

  VastaaPoista
 2. Teillä on kyllä ihanat pikku naapurit,ja kiva kotikin niillä:)
  Valmistaikinat ovat kyllä ihanan käteviä kun tarvitsee tehdä jotain hyvää ja nopeasti!

  VastaaPoista
 3. Onpa kivan värikäs aamiaisherkku, tykkään aamuisin värikkäistä ruoista etenkin näin kesällä kun talvella syö vain harmaata kaurapuuroa :)

  VastaaPoista
 4. sauvajyvänen: Joo, pitäähän sitä olla hyvät naavatkin lähistöllä:)

  Yaelian: Kyllä tosiaan ovat, harmi ettei meillä myydä sellaista rullalla olevaa ohutta puff pastrya. Tai Lidlissä oli joskus hetken aikaa, muttei ole enää ollut.

  annemi: Söin loput töissä eväänä ja tomaatin maku oli vain syventynyt:) Vuohenjuusto varmaan olisi sopinut myös tai vielä voimakkaampi kova juusto raasteena.

  VastaaPoista
 5. Kirjosieppojen pesätouhut ovat kyllä mukavaa katseltavaa, rankkaa hommaa emolinnuille.
  Haa, viikonloppu ja pyöräilynystävän juhlaviikot lähestyvät. Meillä on lauantaiksi suunnitteilla TdF:n (boksilta) seuraamisen lisäksi suuri kokkauspäivä ystävien luona.

  VastaaPoista
 6. luimupupu: Ilahduin äsken kovasti, kun näin joukkue-esittelyistä (kaikkia joukkueita ei ehditty esitellä lähetysajan puitteissa), että Fabian Cancellara on mukana! Ja Ivan Bassokin. Kyllä se suosikki tänäkin vuonna porukasta löytyy:)

  VastaaPoista