torstai 21. kesäkuuta 2012

Sijaitseeko Barcelona Facebookissa?


Nyt on Campasimpukka ongelman edessä. Sitä ollaan jollain konstilla päädytty mukaan kilpailuun, jossa palkintona on matka Barcelonaan. En tiedä kuinka näin on päässyt käymään. Sain kyllä jokunen aika sitten sähköpostia, jossa kehotettiin ilmoittamaan mukavia viiniaiheisia blogeja kyseiseen kilpailuun ja olisin mielelläni ilmoittanut siihen ystäväni Saiman blogin. Homma tyssäsi siihen, että linkkiä näpsäyttäessäni eteen lävähti tämä universumin yleisin avaussivu. Eli sain kylmää vettä kauhallinen naamalle heti kättelyssä ja peruutin kolooni sen tien. En voinut ilmoittaa hyvää blogia kisaan, koska minulla ei ole Facebook-profiilia. Unohdin koko jutun.

Sitten sain postia, että Campasimpukka on ilmoitettu mukaan samaan kisaan ja voisin mennä katsomaan mitä kisassa tapahtuu, kun vain klikkaisin tuota linkkiä. Mikäpä se siellä odottikaan, kuin Facebookin sisäänkirjautumissivu? No, onhan taloudessa kaksi Facebook-käyttäjää, siis heidän puheilleen! Ensimmäinen heistä on alaikäinen, joten alkoholin ollessa aihepiirinä, hän ei (asiallista tietysti onkin) löydä sivua sen vuoksi. Mikäli siis  oikein ymmärsin ja siitä jatkoymmärsin, ettei ko. teini ole ilmeisesti narrahtanut ikäänsä yläkanttiin alunperin Facebookin mennessään, mistä pointsit pojalle! No sitten anelemaan täysi-ikäisen jälkeläisen tietokoneen äärelle, että näytä nyt vanhalle äidillesi mitä siellä on. Hän kyllä löysi kilpailun, mutta hänen raitis nuori sielunsa ei antanut lupaa mennä sivulle, sillä hän ei halua "tykätä" viinisivuista! Tämä myös ilostuttaa äidin sydäntä. Poika kertoi, että päästäkseen katsomaan kilpailua, siitä pitää ensin tykätä. Mitä h*mmettiä? Miten voi tykätä, kun ei edes vielä tiedä, mistä on kyse? 

Onko tosiaan niin, että kaikkien on pakko olla Facebookissa? Ei tietenkään ole pakko, mutta "pakko"? Olen sinnitellyt sitä vastaan niin kauan kuin Facebook on ollut olemassa ja ennen blogia sain sinnitellä aivan rauhassa, siitä ei ollut haittaa itselleni eikä muille. Eikä siitä toki ole haittaa muille vieläkään, mutta kun ei bloginkaan merkeissä voi tehdä monia juttuja, kun en Facebookista ole innostunut. Ongelman ydin on tietysti se, että ollessani tässä asiassa niin syvällä kivikauden puolella, etten edes tunne keskeisiä termejä on yhteisöpalveluun kirjautuminen nyt ylivoimainen asia. Vähän kuin se, että jos ehtii viidenkympin ikään osaamatta uida, on vähän noloa mennä enää kellukkeet käsivarsissa altaan reunalle. 

Olen nyt nähnyt monien muiden blogeissa juttuja, joissa he kertovat myös olevansa mukana kisassa ja kannustavat lukijoita äänestämään heitä. Jos joku tahtoo äänestää Campasimpukkaa siinä jossain viinikisassa, niin en pistä pahakseni! Mutta ymmärrän, jos kukaan ei tahdo, kun en osaa/halua/ymmärrä edes Facebookiin liittyä. Äänestäkää kuitenkin jotakin blogia, niin osallistutte itse Barcelonan matkan arvontaan!!

Tähän laittaisin jonkun Espanja-aiheisen kuvan, jos minulla olisi. Mutta kun ei ole sitäkään!

23 kommenttia:

 1. Ei tuosta naamakirjasta kannata ottaa mitään ressiä. Jos ja kun sielä on, voi olla just niin epäaktiivinen kun haluaa. Mutta nykyään on justihin niin moni asia fb:n takana, ettei sitä vastahankaan oikeen kannata sinnitellä, en keksi siihenkään mitään periaatteellista syytä. Paitsi, jos siihen "hurahtaa" niin ei oo ehkä kiva.

  Tämä ei oo mikään fb-värväys kommentti, vain pieni mielipide. Ja ei siinä oo mitään vaikiaa, mä mitään termiä ainakaan tiedä- ja sinähän se mulle alkkaroinninkin opetit!

  VastaaPoista
 2. Nanna: Loduttavaa kuulla, että sen voisi oppia. Olen kyllä ainakin 5 vuotta julistanut olevani universumin viimeinen ihminen, joka sinne menee Facebookiin, mutta jos vaihtaisin julistukseni, että olen älypitkään vastaansinnitellyt käännynnäinen ja onhan niitä takkeja ennenkin käännetty paremmissakin piireissä:))

  VastaaPoista
 3. Itse olen Facebookia vastaan, enkä ymmärrä lainkaan tätä "kaikkihan siellä ovat" -asennetta. Enkä toisaalta jaksa uskoa, että koko Facebook edes kantaa kovin pitkälle. Pitkästyneitä on jo nyt paljon. Mutta ehkä minä olen vain se viimeinen vastarannankiiski ;) Tai ainakin yksi niistä.

  VastaaPoista
 4. pinea: Tykkään!:) Minun perimmäinen syyni olla olematta Facebookissa on ollut erakkoluonteeni, en ole kauhean kiinnostunut pitämään yhteyksiä kiertokoulun aikaisten kavereiden kanssa. Liioittelen, myönnän. Mutta sitähän se joku aika sitten oli, että ihmiset pitivät yhteyttä toistensa kanssa Facebookin kautta. Nyttemmin sitten melko monet tapahtumat ovat siirtyneet Facebookiin, eikä muita kanavia ole enää. Se minua nyppii ja samalla nolottaa se vastakarvaisuus.

  VastaaPoista
 5. Missä se kilpailu on, että pääsee tykkäämään Campasimpukkaa? Ite oon Facebookissa, mutta en oikeastaan tee siellä yhtään mitään, joskus, en edes päivittäin, käyn lukemassa mitä muut on kirjoittaneet seinälle. Töiden puolesta oli vähän pakko liittyä. Eipä tuo ole minun elämää haitannutkaan.

  VastaaPoista
 6. Ankerias, kertoisin jos tietäisin:) Torres-viinituottajasta on kyse. On tämä nyt avutonta :D Jos voisikin olla vain blogina siellä, mutta ymmärtääkseni pitää olla henkilökohtainen profiili ja se minua ankarasti ujostuttaa.

  VastaaPoista
 7. Täällä yksi facebookiton lisää...
  En vastusta facebookkia millään tapaa, kun en siitä mitään tiedäkään, mutta en vaan jaksa olla kiinnostunut.
  Joten en ole, enkä ole menossa facebookkiin sen enempää omalla kuin bloginimelläkään... Kyllä se varmaan pyörii hienosti ilman minuakin..

  VastaaPoista
 8. jokihaka: Olen tuuminut sitäkin, että mitä ne blogien facebooksivut sitten oikein ovat, onko siellä samat asiat kuin blogissa, vai jotain muuta sisältöä? Ei mulla riitä aika/into kahteen paikkaan kokkailla :D Mutta sinulta tätä onkin viisasta kysyä, kun et laillani siellä ole. Mutta ehkä joku muu tietää kertoa.

  VastaaPoista
 9. Yksi (kaksi) vastarannankiiskiä lisää. Luimupupu ei ole Naamkirjassa enkä minä. Itsekin olen kovasti ihmetellyt blogien Facebook-sivuja...
  Kirjoitan mitä lystään ja tykkään tai en tykkää kirjoittamistani jutuista. Kavereita ja ystäviä on sekä netissä että "oikeassa" elämässä Naamakirjattakin, yhden nettikaverin perheineen tapasin viime viikolla, jännää touhua ujolle ;).

  VastaaPoista
 10. Ei se fb pure eikä vie mitään, siellä voi itse määritellä omat rajansa. Sitä kautta vaan nyt hoituu moni asia. Käestän siis Nannaa. Suosittelen liittymään - ja jos ei sitten "tykkää" niin lopettaa koko tilin.

  Blogin fb-sivu on mielestäni melko turha, mutta onpa siinä yksi tapa pitää blogiroolia yllä. Lupaan tykätä Campasimpukan sivusta!

  VastaaPoista
 11. Täällä ilmoittaudun minä joka olen facebookissa, melko aktiivisesti vieläpä, ja blogini on keväästä asti ollut siellä myöskin.

  Perustin blogille oman sivun ihan vain siksi, että saan sitä kautta jaettua Soul Kitchenin postaukset facebook-kavereilleni ja tavoitan ehkäpä myös ne, jotka eivät aina muista blogini olemassaoloa (pitäisköhän poistaa kavereista sellaiset :)
  Sitä kautta pystyy myös näppärästi linkkaamaan ihmisille mielenkiintoisia artikkeleita ja uutisia, vinkkaamaan erilaisista tapahtumista, ravintoloista tms. ilman että tarvitsisi postausta blogiin tehdä. Itse olen vielä tässä melko laiska mutta yritän ottaa oppia aktiivisemmilta lajitovereilta.

  Facebookissa saa olla niin aktiivinen tai passiivinen kuin haluaa. Äidilläni on se käsitys, että facebookissa kaikki tietää kaikkien asiat ja siksi hän ei sinne mene. Piste. Mutta kaikkihan riippuu siitä kuinka paljon itsestään siellä paljastaa.

  Omassa elämässäni lähes kaikki tapahtuma- ja kaverikutsut kulkevat nykyään pelkästään facebookin kautta. Joillain ravintoloilla ja liikkeillä on sivu vain facebookissa mistä tarkastaa esim. yhteystietoja. Jo näistä syistä katson välttämättömäksi olla siellä, ja kivaahan on myös lueskella kavereiden kuulumisia.

  Tämän ei ole tarkoitus olla mikään facebook-hehkutus. Jos on hyvin pärjännyt ilman fb:tä tähänkin asti niin miksi liittyä jos ei katso sitä tarpeelliseksi. Halusin vain tuoda esiin muutaman pointin miksi siellä voi olla myös ihan kivaa.

  VastaaPoista
 12. Kohta sulla on Campasimpukkakin siellä FB:ssä ;) :P

  Itse olen siellä henk koht koska siellä on kaikkea mielenkiintoista ystävien elämästä, chat-mahdollisuus jne. mutta en jaksaisi pitää kahta sivustoa enkä muutenkaan tajua miksi blogeilla pitäisi olla fb..?

  VastaaPoista
 13. luimupupu: Pärjäsitte ulkomaankeikankin hyvin ilman Facebookia? Oliko se muuten siellä kuinka suosiossa? en yhtään tiedä, kuinka eri maissa Facebookilla on jalansijaa yhteydenpidossa.

  RRaadelma: Olen kuullut monesti sanottavan, ettei sieltä Facebookista "pääse pois", se sitten lienee höpöpuhetta? :)

  anna: Kiitos tietoiskusta, tuontapaisia asioita minulle kaveritkin ovat kertoneet, mutta kun ei tuo sosiaalinen elämä niin vilkasta ole täällä päässä ei oikein tiedä olisiko Facebookista siinä mitään apua:)

  Mausteinen manteli: Ans kattoo kuinka tässä käy:) Sinulla on tosiaan kelpo "syy" ollakin Facebookissa, kun asustelet niin kaukana, on varmasti helppo pitää yhteyksiä yllä sitä kautta.

  VastaaPoista
 14. Blogi, maili ja Skype, siinä meidän yhteydenpitokeinot. Kyllähän niitä Naamakirjan selaajia ratikassa ja junassa näkyi, kollegoista ei juttujen perusteella siellä ole kovinkaan moni kummassakaan maassa.
  Osa vastustuksestani tulee siitä, että liittymällä menettää esim. oikeuden Facebookiin laittamiinsa valokuviin.

  VastaaPoista
 15. Kyllä fb-tilin saa poistettua, ohjeetkin löytyvät sivustolta. "Kaikkea pitää kokeilla, paitsi kansantanssia ja sukurutsaa" on motto meilläpäin!

  VastaaPoista
 16. Hohoo! Sinne universumin viimeisten facebook-liittyjien joukkoon on kuule tunkua :) Et ole yksin. Minä en kuulu facebook-vastustajiin, mutta en ole kokenut kiinnostusta liittyä itse enkä blogiakaan viedä sinne. Olen ajatellut, että pitää pärjätä ilman facebookiakin elämässä ja hyvinhän tämä on sujunut. Joskus olen ajatellut, että voisihan se olla ihan hauskaa ajanvietettä, mutta se on ollut lyhykäinen ajatuksenlento. Pöhköä on mielestäni se, että paikoin oletetaan, että kaikki siellä ovat ja fb-tiliä vaaditaan joihinkin juttuihin.

  VastaaPoista
 17. luimupupu:Tuon kuva-asian olen minäkin kuullut.

  RRaadelma: Kansantanssi ja sukurutsa on tosiaan kokeilematta, en taida aloittaa niistä, joten jos tässä jotain uutta pitää uskaltaa, niin ehkä sitten se Facebook :)

  Kotiharmi: Kappas, ilmankos tietty kotoisuuden tunne heti oli seurassasi helmikuussa:)) Minun ainoa Facebookin puolesta oleva juttuni on tosiaan nuo blogia sivuavat jutut, kilpailut ja sen sellaiset, joihin olisi ehkä kiva osallistua, tai liittyä ruokablogeihin liittyviin ryhmiin, mutta muu yhteydenpito kyllä hoituu mieluummin muita kanavia pitkin. Tai mistä minä tiedän, kun en ole kokeillut:)

  VastaaPoista
 18. Pakko vielä kommentoida tuota fb:n kuvaoikeusasiaa sillä siihen on hirmu helppo niksi, ei laita kuvia facebookiin (muuta kuin yhden höpsön profiilikuvan)! Kuva-albumeille on sitten erikseen aivan omat sivustonsa.

  Itselleni facebookin helmeä on ollut se, että olen saanut sitä kautta yhteyden vanhoihin koulukavereihin joista en ollut kuullut yli 15 vuoteen. Jopa pari tarhakaveria on löytynyt tiensä uudelleen elämääni!

  Mutta nyt jätän facebook-vouhotukset sikseen ja lähden rillaamaan. Mukavaa juhannusta!

  VastaaPoista
 19. No joko kirjauduit facebookiin?! Jokojokojoko? :D

  VastaaPoista
 20. anna: Juuri samoja perusteluita olen muiltakin kuullut, eikä se hassummalta kyllä kuulostakaan.)

  Saima: En vielä, ans kattoo ny!

  VastaaPoista
 21. Minäkin olen yksi niistä jotka aikansa sanoivat, että ei kiinnosta facebook ja olen mieluummin sosiaalinen konkreettisesti enkä virtuaalisesti. Vaan työn puolesta odotettiin, että olen siellä. Alkukankeuden jälkeen olen huomannut, että siitä on ollut tosi paljon iloa. Mielenkiintoisemmaksi fb:n käyttö tulee, kun on vähän enemmän verkostoa kuin 20 kaveria (tällä hetkellä noin 180 ja tuntuu sopivalta) ja useita yhteisöjä joiden jakamia uutisia ja linkkejä voi seurata. Siitä tulee vähän kuin ikioma uutiskanava, johon virtaa just niitä asioita joista on kiinnostunut. Bloggaajien ilmoituksia uusista postauksista pidän hyvinkin hyödyllisenä. Enpä juuri muuten enää käy vilkuilemassa olisko joku postannut jotain uutta, paitsi tietysti Campasimpukka.

  VastaaPoista