sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Suklaata, suklaata!

Edit: kaupallinen yhteistyö, Mandragora

Talvella halusin kokeilla teekukkia ja ilokseni löysin netistä synnyinseudullani toimivan mukavan kaupan nimeltä Mandragora. Tilasin sieltä muutamia teekukkia ja ihastuin niihin kovasti. Myöhemmin selailin sivuja uudelleen ja tahdoin kokeilla myynnissä olevia erilaisia suklaa- ja kaakaotuotteita. Sovimme kaupan perustajan, Blankan kanssa siitä, että hän liittäisi tilaukseeni näytteittä heidän laajoista valikoimistaan. Tein tilaukseni jo huhtikuussa ja pian sainkin pakettini. Giro d´Italia ja Tanskan-matka sekä juuri päättynyt hävikistä herkuksi-teemakuukausi ovat pitäneet minut erossa suklaapaketistani tähän asti, mutta tänään minulla oli aikaa tutkia, mitä tulikaan tilattua ja mitä paketti sen lisäksi sisälsi. 

Tilasin kuvassa näkyvän suklaajuomasekoittimen tai -ravistimen, miten sen nyt tahtoo kääntää sanasta shaker. Samoin annoin kookokselle uuden mahdollisuuden ja tilasin luomukookoslastuja ja muutaman suklaatangon tuota shakeria varten. Paketissa oli mukana useita makuja lisää juotavaa suklaata, monta pientä pussia teetä ja paria mausteseosta. Kokeilin cashew-karamelli-makuista suklaajuomaa.

Tein kuten pakkauksessa ohjeistettiin, eli lämmitin kattilassa 2 dl maitoa, johon sulatin pötkön suklaata. Kaadoin juoman shakeriin. Ensin laitoin korkin huonosti kiinni ja sain hieman maitoa roiskumaan ympäriinsä, mutta olin sentään altaan äärellä, jote sen isompaa sotkua ei tullut. Uudelleenasetuksen jälkeen tulppa piti mainiosti ja heiluttelin purnukkaa hetkisen ja annoin juoman sitten levätä vähän aikaa ennen maistamista. En oikein päässyt selville mikä sen heiluttelun funktio oli, sillä suklaa oli jo kokonaan sulanut maitoon eikä rakenne muuttunut esimerkikisi vaahtoisemmaksi. Jos tämä on jollekin tuttu juttu tämä Zotter-firma tuotteineen, kuulisin mielelläni lisää. Kävin toki sivuja katsomassa ja tulkkasin niitä parhaani mukaan. Juoma oli hyvin vaalean ruskeaa, tuoksui pähkinäiselle ja maistui hyvälle, ei lainkaan liian makealle. Pitää kokeilla uudelleen selvästi suklaisemmilla mauilla. Zotterin sivuilla neuvottiin toinen tapa, jossa laitetaan kuuma maito sellaisenaan puteliin yhdessä suklaapötkön kanssa ja heilutteleminen sulattaisi suklaapötkön. Se kuulostaisi kyllä järkevämmältä. En ihan vielä tullut uskoon tämän shakerin tarpeellisuudesta, kattilakin on niin kätevä. Toki juoma säilyy kaksinkertaisessa lasiastiassa lämpimänä aika pitkään, mutta muuten se menee hieman hifistely-osastoon.

Kookoslastujen kokeilemisen aika ei vielä ole, sillä alkuvuoden aussikokkailut kookoksen parissa ovat vielä liian tuoreessa muistissa. Ja teenäytteisiinkin tutustun myöhemmin lisää. Mutta jos satutte pyörähtämään Rovaniemellä, käykää ihmeessä Mandragorassa!

8 kommenttia:

 1. Luin tuosta kaupasta eräässä toisessa blogissa ja ihastuttavalta kaupalta näyttääkin! Ja tuo Zotterin webbisivu ihana (en ole maistanut heidän suklaataan)Oliko tuo pötkö muuten sokeriton?
  USAssa ostin meksikolaisten suosimasta marketista Californiassa sellaisia suklaakiekkoja,jotka oli tarkoitettu juomiin.Niitä oli maustettuna ja ei maustettuna.En tosin koskaan käyttänyt niitä juomiin vaan raastoin niistä suklaakakkuihin makua;D

  VastaaPoista
 2. Yaelian: Kyllä noissa ymmärtääkseni on sokeria, on niin julmetun pientä pränttiä, että piti suurennuslasi hakea :)

  VastaaPoista
 3. Mun blogista löytyy jotain Zotter -märinää.
  Täältä:
  http://syoty.blogspot.fi/2011/11/blut-blut.html
  ja täältä:
  http://syoty.blogspot.fi/2011/11/patukkaa.html

  VastaaPoista
 4. Anni: Nyt muistankin, että olen lukenut nuo postauksesi tuohon aikaan!

  VastaaPoista
 5. Mandragora on tosi kiva putiikki, jossa käväisen yleensä aina kun Rovaniemellä käyn. Rovakadun varrelle on perustettu myös ihana luomu- ja lähiruokakauppa . Sieltä löysin mm. savupaprikajauhetta.
  ps. olemme näköjään kotoisin samoilta seuduilta :)

  VastaaPoista
 6. Paula: Joo, pohjoisen tyttöjähän minäkin, tosin olen asunut jo yli puolet elämästäni täällä Jyväskylässsä:)

  VastaaPoista
 7. Ihmeellinen purnukka:) Olisi voinut tosiaan luulla, että tulisi jotain vaahtoisuutta. Ratkeaakohan sen salaisuus koskaan?

  VastaaPoista
 8. Ankerias: sain postia kaupan pitäjältä, joka oli kysynyt asiaa ihan sieltä Zotter-firmasta. Ilmeisesti tämä tosiaan on vähän henkimaailman asioita, suklaa uuttuu paremmin ja niin päin pois:) Mutta oli kiva, että Blanka kysyi asiaa puolestani!

  VastaaPoista