maanantai 31. joulukuuta 2012

Les saveurs du PalaisKävin katsomassa eilen aivan ihastuttavan ruoka-aiheisen elokuvan Haute Cuisine-Mestari keittiössä. Vuoden lopussa homehtuvat kulttuurisetelit innostivat minut lähtemään kolostani näinkin hyvissä ajoin ja sainpa vielä ystävänikin lähtemään mukaan. En kyllä tiedä millä bingolla näitä elokuvien nimien suomennoksia arvotaan, usein ne ovat toinen toistaan kökömpiä.

Käännöksestä huolimatta, olipa ihana elokuva! Olin  toiveikas jo aiheen vuoksi, ruoka on mitä parhain aihe elokuvalle. Myös alkuperämaa ja pääosan esittäjä lupasivat hyvää. Tarina sinänsä oli melko pieni, mutta ah niitä kuparipannuja, kauniita ranskalaisen keittiön klassikoita lautasilla, se tunnelma, kevyen pirskahteleva ranskalainen huumori ja upeat roolisuoritukset! Jossakin vaiheessa ystäväni kysyin kuiskaten, että minun varmaan pitää tehdä sellaista lohella täytettyä savoijinkaalta ja nyökyttelin pontevasti, aivan varmasti pitää. Kotimatkalla juttelimme siitä, miten hieno elokuvan äänimaailma oli, paljon puhetta, kaunis musiikki, ei räiskettä (ellei naapurisalin action movien jyminää lasketa), tämä oli aivan täydellinen pakkaus.

Suosittelen lämpimästi jokaiselle ruokabloggaajalle! Tehdään sitten lohitäytteistä savoijinkaalta porukalla!

Lisäys 1.1.2013: Kertokaa ihmeessä, jos olette jo nähneet tämän elokuvan, palaisin halusta tietää, kokiko joku muukin ruokaintoilija samantapaisia mielihyvän tunteita sen äärellä! 

4 kommenttia:

 1. Tänne on ehdottomasti suunnitelmissa mennä eikä vähiten Jean d'Ormessonin takia - hän on kirjailijana yksi suurista suosikeistani, joten pitäähän hänet nähdä myös valkokankaalla.

  Nyt vaan pitäisi jostain keksiä se lapsenvahti, että äiti ja isi pääsevät elokuviin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kerro sitten, mitä pidit! Olen vieläkin aivan haltioissani:) Työyönkin ajattelin elokuvaa!

   Poista
 2. Sillä sipulien Mertuulin kanssa mennään muutaman päivän päästä. Tulen raportoimaan mitä pidimme. Epäilemme, että elokuvasta tulee nälkä ja siksipä suuntaamme vielä ravintolaan heti leffan jäleen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä hyvä, älkää ottako mitään naisenkokoista popparipurkkia mukaan, että jaksatte syödä sitten oikein :D Odotan raporttia malttamattomana!

   Poista