perjantai 26. huhtikuuta 2013

Tänään humpataan lisää!

Kyllä saksalaiset humppasivat ihan täpöllä ja kybällä, kun Eläkeläiset soittivat eilen Aachenin Musikbunkerissa, joka oli tosiaan nimensä mukainen bunkkeri, synkkä ja syvällä maan sisällä. Tunnelma oli heti matalassa katossa ja siellä pysyi koko tunnin ja kolmen vartin setin ajan.

Musiikillisen iloittelun lisäksi piipahdimme tänään Belgiassa Huyn kaupungissa katsomassa huimaa Kappelin mäkeä, jossa ajettiin viimeksi Rondessa. Minä en ikinä kuvittelisikaan ajavani moista nousua, Kammenpyörittäjä arveli ensin, että ehkä se menisi maastopyörällä, mutta kun muutama pyöräilijä veivasi jyrkimmänkin kohdan ylös silmiemme edessä, hänkin oli sitä mieltä, että nooh, kyllä se sittenkin saattaisi mennä. Toinen pyöräilyaiheinen nähtävyys oli Eddy Merckxin kunniaksi pystytetty muistomerkki Cote de Stockeun nousun huipulla.


Kävimme myös monissa kauppoissa, jättimäisissä marketeissa hankkimassa tuikitarpeellisia tavaroita, kuten suolaa, vaniljatankoja ja sahramia. Päätimme myös juhlistaa päivää, kaunista ja aurinkoista, pullollisella samppanjaa, joita on törkeitä valikoimia ruokakaupoissa. 

Nyt vietämme pientä siestaa hotellissa ennen tuplashotin kakkososaa, Trierin Exhausissa kuultavaa Eläkeläisten  keikkaa. Huomenna, kun korvat eivät enää soi, tutustumme vielä Trierin nähtävyyksiin, osin tuttuihin edellisiltä käynneiltä, osin vieraisiin. Reissun viimeiseksi illaksi ajamme sitten kaunista Moselin vartta Cochemiin, jossa olemme olleet monet kerrat, mutta emme koskaan tähän aikaan vuodesta.

Lisäys: Tämä postaus näköjään otti itselleen uuden päivämäärän, kun kävin äskettäin vaihtamassa sen kuvien paikkoja, alkujaan kirjoitin tämän postauksen keskiviikkona, 24.4. Mutta ei kai se niin vaarallista?14 kommenttia:

 1. Ah, rakastan ulkomaalaisissa ruokakaupoissa kåymistä :D viimeksi Saksasta kannoin läjäpäin elintarvikkeita kotiin, hih.

  Kuulostaa hirmu kivalta tuo teidän reissu, täällä ruudun takana eletään vahvasti mukana menossa :)

  VastaaPoista
 2. Myös torit ja pienet kaupat ovat kivoja, mutta lentokonereissuilla pitää valita tarkkaan, mitä voi laukkuihin laittaa:)

  VastaaPoista
 3. oih, kevättä keskieuroopassa!! täällä vielä mustuneet lumikinokset nurkissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa hieman ankea saapua Pirkkalaan tänään, räntää rätki ja lämpöä kokonaista kaksi astetta!

   Poista
 4. Muistelen vierailleeni joskus Trierissä; eikös se ole pohjoisin Rooman vallan alainen kaupunki, jossa oli pätkä sellaista riemukaarta tai vastaavaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä on upea kylpylä ja amfiteatteri, joita kävimme eilen katsomassa, aivan upeita kohteita kumpikin.

   Poista
 5. On kyllä hieno käydä katsomassa/ajamassa klassikkojen reittejä. Kisan seuraamiseen tulee ihan uudenlainen tunnelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! Siis vaikka noinkin, ettei juuri silloin ole kisa menossa, sitä tyhjää mäkeäkin on kiinnostava katsoa, vaikka tuo kuulostaakin kummalliselta :D

   Poista
 6. Ulkomaan ruokakaupat ovat aina niin kiinnostavia! Mä muistan että kun ajettiin Hollannista Saksan kautta Suomeen(ensin Ruotsin kautta) niin Aldin kaupassa (se Lidlin tapainen ketju) oli sairaan hyvää raparperihilloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Penny Markt tuli tällä kertaa piipahdettua, muttei yhdessäkään Aldissa :D

   Poista
 7. Muisti palaa pätkittäin; Cochenissakin olen käynyt! Itse asiassa Saksaa aikoinaan autolla idempää kauniit kaupungit koluten alas Sveitsiin ja Ranskaan ja Moselin vartta ylös (pakko oli mennä Ruhrin läpi). Oi niitä aikoja! Pitäisi uudistaa Saksa(kin). Enemmän nuo puut näyttivät kukkivan kuin Glasgowssa :). Ja kyllä kevät tulee, sen huomaa, vaikka on aamusta iltaan töissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saksa on kyllä kiva maa! Vaikka nyt tuntuukin, että kevät on jumissa, niin pihassa olivat tänään niin räkätti- kuin punakylkirastaskin, kyllä ne tietävät, että kannattaa jo tulla:)

   Poista
 8. Te ootte kyllä kovia humppaamaan. Ei voi muuta sanoa. Mitkä on teidän suosikikkibiisit Eläkeläisiltä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykkään eniten Kuumasta humpasta, mutta on niissä paljon muitakin hyviä. Kammenpyörittäjä taitaa olla vakavampi fani, joka tykkää kun kappale vaan on humppa :D

   Poista