keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Väliaikatietoja keittiörintamalta

On kyllä harmillista, että innostun puuhailemaan kaikenlaista vasta viime hetkellä. Nyt jos olisi se ensimmäinen kuudesta vapaapäivästä, mitä kaikkea saisinkaan aikaan? En juuri mitään, sillä ensin laiskottelisin viisi päivää. Tänään olen kuitenkin saanut paljon aikaan, esimerkiksi kolme suttaista, kenties kokonaan pilalle mennyttä keittiöpyyhettä, yhden sotkuisen essun ja silti myös paitani likaiseksi, kaksi pussia roskia ja kaksi koneellista tiskiä. Kyllä nainen on tehokas, kun vain haluaa!

Minulla oli siis aamulla tuhottavanani:
 • 2 x 250 g purkkia maitorahkaa (toinen purkki vielä ujosteli ryhmäkuvaa, mutta "onnekseni" löysin sen)
 • 1 purkki mascarponea
 • 1 purkki ricottaa
 • puolikas appelsiini
 • kalju sitruuna
 • pala juustoa, jonka arvelen olleen manchegoa ( on muuten lukemattomia tapoja kirjoittaa juuston nimi väärin, olen kokeillut jo vaikka mitä)
 • 2 rasiaa vadelmia 
 • 1 pallo buffalomozzarellaa
Nyt kaikki ja vähän muutakin on sijoitettu edelleen, osa on jo valmiina, osa pitää vielä paistaa. On ollut hauska käyttää keittiöluovuutta. Vadelmien piti päätyä vatsaan vasta kuumennuksen jälkeen, joten käytin toisen rasiallisen piirakkaan, jollaista tein jo viime keväänä. Vaihdoin bulgarian jogurtin maitorahkaan ja se toimi oikein hyvin. Kaljusta sitruunasta käytin puolikkaan mehun taikinaa piristämään.

Tomusokeri tekee aina tunteen, etten saa selvää onko kuva terävä vai ei!
Jälkiruokaosastolla jatkaakseni käytin seuraavaan omastapäästä-marjavaahtoon lisää maitotuotteita. Siihen sain tuhottua toisen rasiallisen vadelmia, joita pikkuisen pahoinpitelin kauhalla ja lämmitin hetkisen kattilassa sokerilusikallisen kera. Jääkaapissa oli myös kyykyssä rasiallinen sulaa mansikkasurvosta, joten senkin oli aika sanoa hei hei ja päätyä kulhoon. Jos meillä jostain ei ole puute, niin kermasta. Sitä oli aamulla neljä täyttä purkkia ja kaksi vajaata (!). Toinen vajaista oli pilalla, mutta toinen vielä käyttökelpoinen, joten vatkasin noin 2 dl kermaa vaahdoksi. Otti muuten tuskallisen pitkän aikaa, ainakin kolmen country-kappaleen verran. 

Paakkuja välttääkseni vatkasin myös rasiallisen (sen ujon) maitorahkaa tasaiseksi ja lisäsin kermavaahtoon. Samalla tavoin kuritin mascarponea ennen kuin sekin pääsi muitten maitotuotteiden seuraan. Sekoitin kaikki tasaiseksi. Puristin appelsiinin puolikkaasta mehut mukaan ja lisäsin mansikat ja vadelmat. Maistelin makeutta ja vähänhän sitä tarvittiin lisää, siivilöin tomusokeria mukaan noin pari ruokalusikallista. Sittenpä tämä käänteiskevyt herkku olikin jo valmista lusikoitavaksi annoskuppeihin. Paahdoin niiden päälle mantelilastuja, vaikka ne näyttävätkin jonniin verran valkosipulilastuilta. 


Tässä vaiheessa loppusijoitusta odottivat vielä juustopala, puolikas sitruunaa, ricotta ja mozzarella. Mitä niille tapahtui, kerron illempana päivällisen ja harrastusreissun jälkeen.

EDIT: Lisään tämän postauksen CampaSimpukan ylälaidasta löytyvälle Tähdenlennot-välilehdelle, jonne kerään kaikki jämäruokia käsittelevät postauksemme.

2 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, olisi varmaan kuitenkin järkevämpää useammin puuhata jotain pientä, kuin kaikkea yhtenä päivänä :D

   Poista