tiistai 29. huhtikuuta 2014

Tahdon taas elää syödäkseni!

Jos tästä nyt jotain positiivista etsimällä etsii, niin koko perheen kimppaflunssan hyvä puoli on se, ettei kukaan halua mitään syötävää. Ei tarvitse kokata. Jossain vaiheessa joku kuitenkin alkaa ottaa horjuvia askelia keittiön suuntaan ja silloin kaapissa on hyvä olla jotain helposti nieltävää. Meillä se on ollut smoothieita, eri marjoin. Pakastin on kiittänyt vähentyviä varastoja ja maitoalan toimijat myös, sillä rahkaa ja jogurttia on kulunut. 

Tänään perheen nuorin lähti hieman huterin jaloin kouluun ja kysyin, että jos jotain ruokaa tekisi mieli, niin mitähän se voisi olla. Ei poika keksinyt mitään. Ehdotin kasvissosekeittoa, johon hän heti huokaisi, että joo, se on helppoa syödä. Ja sämpylöitä! Joten niitä siis tänään. Olisin halunnut ostaa kurpitsan, muttei sellaista ollut lähimmässä kaupassa, jonne kehtasin mennä huppu päässä (bad hair day week) sen verran, että sain keittoainekset kasaan. Tai oli siellä kesäkurpitsoja, joten sellaisen ostin. Unohdin chilin, joten täytyy kaivella maustekaappia, josko jotain kuivattua löytyisi. Pieni lämpö keitossa ei taitaisi tehdä pahaa. 



Miten te palaatte elävien kirjoihin kunnon taudin jälkeen? Saako teillä aikuisetkin syödä kipeinä ja toipuessaan "mitä vaan saa kurkusta alas"? Meillä saa ja olemme kaikki jo niin isoja, että pakko ei ole syödä, jos ei pysty. En vastustanut tuokkosta hollantilaisia mansikoita, sillä kaupassa maistaessani niitä, ne olivat ensimmäinen maku, jonka ylipäätään maistoin ja tunnistin yli viikkoon. Niitä syömme tänään jälkiruoaksi turkkilaisen jogurtin kanssa.

20 kommenttia:

  1. Meillä onneksi kuluneen viikon flunssapotilaalle maistui ruoka ja kokkaus lähes tavalliseen tapaankuten minullekin yleensä. Mahataudit ovat sitten toinen juttu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai teilläkin on podettu? Sais kyllä jo hellittää tämä, vetää hengitystiet niin tukkoon ja yskiminen sattuu päähän. Onneksi tulee snookeria ja pyöräilyä, kun ei jaksa tehdä mitään. Eilen viikkasin pyykit ja kylmä hiki pukkasi...

      Poista
    2. Juu, tuo harvemmin sairastava sai pohjoisen tuliaisena kunnon flunssan. Kop, kop, jospa minä siltä välttyisin.

      Poista
    3. Sellaiset tuliaiset ei ole kivoja! Nyt täällä on laahustettu mummoaskelin ja aikaansaatu pellillinen ricottasämpylöitä ja kasvissosekeittoa. Poika tuli koulusta ja sanoi ovelta, että hei hän haistaa jotain! :D

      Poista
  2. Kipeänä meillä syödään juuri sitä mitä saa syötyä, tosin yleensä kipeänä ei maistu kuin keitto ja suklaa :D sitten kun on tervehtynyt, onkin jo sellaiset ruokahimot että joutuu aina vähän toppuuttelemaan itseään ettei lähde ihan käsistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä odotellessa! Kyllä minullakin on ollut tuolla yski suklaalevy, josta ollaan pojan kanssa vuoron perään otettu pikkupaloja :) Nyt kun tekisi jo vähän mieli syödä, ei suklaa enää kiinnosta.

      Poista
  3. Smoothiet yleensä on sellaisia mitä tulee nautittua kun ei ruoka muuten oikein maistu.Ja jos tekee vihreitä smoothieita ,niin saa salaatitkin samalla;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Naureskeltiin pojan kanssa, että oikein epätoiveruokaa olisi nyt näkkäri tai tacolastut:D Ei mitään karkeaa kiitos:)

      Poista
  4. Ei kannata tulla töihin. Sielläkin on "nautittu" eineksiä ilman makuaistia ja yskitty kesken vatuloinnin niin, että jouduin hälyttämään kammenpyörittäjän vesipojaksi. Aika monen ääni kuulostaa siltä, että veden sijaan on einesten kyytipoikana ollut kunnon savun makuista viskiä suoraan skotlannin tislaamoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tuo kertoi, että olitte juottaneet toisianne fraasien välissä. Luulen, että pitää mennä uudelleen lääkäriin, kun pää halkeaa joka yskäisystä ja on sitä sitkeää pientä kuumetta.

      Poista
  5. Kurkkukipuisena yritän syödä jäätelöä, se helpottaa oloa jokin verran. Jenkeissä myydään myös käsikaupassa puuduttavia tabletteja, tehokkaampia kuin meillä. Täällä aivastellaan nyt vain allergian vuoksi ja se onneksi talttuu lääkkeillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miksihän nämä kevätflunssat tuntuvat niin erityisen kamalilta? Ehkä siksi, kun ulkona olisi kaunis sää, eikä ole kylmää ja pimeää?

      Poista
  6. Meillä vietetään flunssat carmoliskarkki suussa yöt päivät - sen jälkeen muuten maistuu kahvi kummalliselta. Mutta tuo ihmelääke kyllä helpottaa niin kurkkukipua kuin yöyskää. Ruokaa sen mukaan vaan mikä edes vähän maistuu. Tsemppiä toipilaille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tainnut kuulla noista joskus, mistä niitä saa ostaa? :)

      Poista
    2. Minä syön normaalistikin ihan, mitä haluan. Onneksi en pode flunssaa joka viideskään vuosi. Lääkitsen sitä salmiakkikossulla. Riittävän annoksen jälkeen aamulla maistuu kaikki, mikä ei juokse karkuun. Iltapäivällä krapulan poistuttua on tautikin poissa.

      Poista
    3. Hyvät on lääkkeet :) Minä olen joskus Vanatallinilla lääkinnyt, mutta seuraava päivä oli vielä pahempi;)

      Poista
    4. Hirveessä flunssassa ei vaan jaksais lähtee viinakauppaan. Hävettääkin mennä, kun nenä on punainen, silmät punertaa ja näyttää ihan kanta-asiakkaalta. Tietysti silloin tulee joku naamatuttu vastaan, joka ei tiedä, etten käy viinakaupassa joka vuosikaan.

      Poista
    5. Silloinhan ne just tulee vastaan :D

      Poista
  7. Onpa ollut kauheaa tautia! Meillä auttaa salaleipä. Se on sellainen leipä, että päällä on kinkkua tai kalkkunaa ja juustoa ja tomaattisiivuja ja niiden alle on piilotettu valkosipulisiivuja :) Myös sriracha sopii joukkoon. Jälkiruuaksi voi ottaa lusikallisen hunajaa. Näistä on varsinkin henkisesti apua.

    Pikaista toipumista sinne!

    VastaaPoista