tiistai 8. heinäkuuta 2014

Kapina se on pienikin kapina

Tour-välineistöä
Koska Tour de Francen ensimmäiset etapit ajettiin saarivaltiossa, Kammenpyörittäjä valtuutti minut lintsaamaan Ranska-kokkauksista. On kyllä hieman huono omatunto siitä. Toisaalta saanhan minä tehdä blogissani ihan mitä lystään. Ei vaan sitten kannata elvistellä kovin paljon, että meilläpä aina ja kyllä minä. Neljäs etappi lähtee näitä aikoja liikkeelle ja lähetyskin alkaa kolmelta Peter Selinin selostamana kesäkauden suosikkikanavaltamme, Eurosportilta. Emme muita oikein tarvitsisikaan. 

sadepäiviä odottamassa
Selailin foodgawkerin french-arkistoani ja tulin siihen tulokseen, että nyt tarvitaan jotain leipomusta, jota voisi tituleerata ranskalaiseksi. Lämmin sää vie ruokahalun, mikä ei äskeisen patonkikuurin jälkeen tee ollenkaan pahaa. Tuloksista myöhemmin illalla, kun jotain valmista on saatu aikaan.

laatu on varmasti mitä parhain
Erittäin vanha ja kulunut hokema väittää, ettei vierivä kivi sammaloidu ja siinä hengessä meillä on tarkoitus huomenna taas lähteä liikkeelle käytännöllisen luksusyhdistelmämme kanssa, johon kuuluu auto, vaunu ja kaksi polkupyörää. Tarkoituksena on suunnata Savoon pienin meno- ja paluumutkin. Tiedossa on niin kulttuuria kuin kulinarismiakin muutaman päivän ajan, sekä sen lisäksi suomalaisen karavaanarielämän tarkkailua. Olemme ikäänkuin salaisia huomioijia, leikkikaravaanareita, joilla ei edes ole pääsyä kaikkiin onneloihin, kun sitä tiettyä tarraa ei ole, eikä tule t@bin perään. Kapina se on pienikin kapina.

uudet kesähepeneet
Nyt olen satavarma, että pääsen nettiin reissun aikana, sillä sain esikoiselta nettitikun takaisin, voin raportoida kesäisen suven tapahtumia lähes livenä. Mietin kuumeisesti miten ujutan ranskalaisuuden ja Savon samaan pakettiin, mutta ehkä se onnistuu. 

4 kommenttia:

 1. Mikä alue vois olla Ranskan savo?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paha kysymys! :D En taida tuntea tarpeeksi Ranskan eri alueita ja ne joita vähän tunnen, eivät tuo Savoa mieleeni oikeinkaan paljon.

   Poista
 2. Savolaisapua ei tältä keskisuomalaistuneelta hämäläiseltä löydy mutta piti kuitenkin tulla huomauttamaan, että kesähepenissä on pohjan ja pilkkujen värit nurinpäin ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole, ne on vaan toisinpäin :D Olisi kyllä ostettu just toisinpäiset, muttei niitä ollut.

   Poista