sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Mitä meillä ei ennen ollut, mutta nyt on


Reissujen parhaita puolia ovat tuliaiset, olen niistä monet kerrat kertonut minilomasten jälkeen. Tällä kertaa olimme liikkeellä omalla ajoneuvolla ja kuljetuskapasiteettia oli lentokonereissuja huomattavasti enemmän. Eilen kun saavuimme kotiin melkein kolmen viikon turneelta, oli koti hyvässä järjestyksessä ja saimme kehua kotimiehemme maasta taivaaseen. Kun kaikki tavarat oli kannettu sisälle taloon, oli järjestys tiessään. Kodinhoitohuoneessa, joka myös pantryna tunnetaan, sijaitsi ensimmäisen kategorian pyykkivuori ja keittiönpöytä peittyi ruoka- ja keittiötarvikkeisiin. Ei toivoakaan, että olisi mahtunut illallistamaan ääreen, vaan söimme suosiolla ulkona terassilla, sillä sääkin oli mitä parhain. Tänään olemme sijoitelleet tavaroita kaappeihin ja laatikoihin ja mahdollisuuksien rajoissa on jo syödä päivällistä keittiössä tänään. Nyt ei tarvitse ostaa suolaa, tomaattituotteita, jauhoja, öljyjä tai pastaa aika pitkään aikaan. 

Olen jo pitkään suunnitellut painekattilan ostamista, vaikka ajatus painekeittelystä on minusta todella pelottava. Nyt rohkaisin mieleni ja ostin Lyypekin Karstadtissa Fisslerin kattilan. Nyt vain pitäisi ostaa joku possunpää ja ruveta keittelemään. Otan vastaan vinkkejä painekattilan käytöstä.


Muuten sitten toimme PIMM'Siä, kuten olen saattanut jo mainita, viiniä ja vähän olutta, pesuaineita, mausteita ja pientä keittiösälää, joista mainittakoon vaikka laardineula ja pasta-aterimet. En tiennyt tarvitsevani laardineulaa, mutta nyt minulla on sellainen. Myös ruokien tarjoilulämpöisenä pitämiseen tarkoitettu astia pääsi kyytiimme ja monta pyöränpenkkien suojusta ja soittokelloa. Vaatteita emme ostaneet paria tuliaispaitaa  ja ennakkosynttärilahjaa lukuunottamatta. Kammenpyörittäjä osti Bakewellissä SplashMaps-firman painaman silkkihuivin, jossa oli L'Eroica Britannian reitti. Huivit oli myyty jo loppuun, mutta lupasivat lähettää sen hänelle kotiin. Huivi olikin jo odottamassa, kun tulimme kotiin. 
Tour de Francen toinen etappi Yorkista Sheffieldiin on meneillään. En vieläkään ehdi kokkailla ranskalaista (eikä Kammenpyörittäjän mukaan tarvitsekaan ennen kuin kisaa käydään Ranskan maaperällä), vaan kaivoin tuhtia ragùa pakastimesta alikersantin ruokkimiseen  ennen hänen varuskuntaan palaamistaan. Iltasella avaamme pullon ranskalaista viiniä ja jonkun Kammenpyörittäjän ulkojuustoista, jotka ovat nyt pakattuina moninkertaisiin muovipusseihin. On sen verran lämmin sää, että ulkojuusto syödäänkin ulkona, ei puhettakaan, että niitä tuoksuja päästettäisiin sisätiloihin. 

näistä opiskelemme lisää englantia, ranskaa ja saksaa

18 kommenttia:

 1. Vau, mikä tuliaissetti, emme yritäkään kilpailla (vaikka mulla onkin uusi värikäs naulakko...).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on kyllä kieltämättä todella hieno naulakko, minulla ei ole mitään siihen verrattavaa! Harmittelin sitä, ettei niitä pieniä pyöreitä kesäkurpitsoja ollutkaan saksalaisissa kaupoissa, ei taida olla vielä niiden satokausi eteläisempiä Ranskan seutujen tapaan. Mutta nuo isot tomaatit, ne olivat edullisempia kuin meillä, taisivat olla 4,20 kilo. Matkayrttimme selvisivät laivamatkasta hyvin myös.

   Poista
 2. Te olla yhden sortin hulluja, mutta ihania sellaisia ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :D Tuo oli mitä kaunein kohteliaisuus!

   Poista
 3. Mä olen aina luullut, että ME ollaan oikein varsinaisia hamstereita, mutta kyllä niin jäädään kirkkaasti kakkoseksi teidän rinnalla ;D

  VastaaPoista
 4. Aivan ihania tuliaisia. Autolla kannaittaisi ainakin silloin tällöin käydä näköjään reisussa kun saa kaiken tuon mukaan :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nyt meillä on tosiaan kaikenlaista kaikenlaisiin tarpeisiin :D Enkä edes istunut painekattila sylissäni viimeisiä satoja kilometrejä.

   Poista
 5. Vau mitkä tuliaiset! pitäisi kyllä itsekin lähteä joskus autolla, lentokoneella saa huomattavasti rajallisemman satsin tuotua. Nuo Muttin kirsikkatomaatit ovat ihania <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :D Milloinkahan raskin käyttää noita Muttejani?

   Poista
 6. Lohdullista, että jossain on vielä meitä pahempia hamstereita :D Loistava tuliaissetti kertakaikkiaan!

  VastaaPoista
 7. Minä muuten käytin Finnairin tilaisuutta ottaa toinen matkalaukku mukaan paluulennolle. Eli 20 euroa ekstraa ja saan viedä 46 kiloa täältä Suomesta poistuessani,Siinä määrässä on jo aika paljon ruokatuliaisia...kuten reissumiehiä ja sellaista;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on jo aika iso kilomäärä :D Ryanairilla pystyi viimeksi ottamaan eri painon laukuille meno- ja paluumatkoille.

   Poista
 8. Kiva reissu teillä. Toivottavasti kohta myös meillä!

  VastaaPoista