keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Kir Royal -klassikkodrinkki Ranskasta


Tänään on se päivä, jolloin en ole enää ollenkaan alaikäisten lasten äiti, onneksi pari harjoitteluvuotta aikuisen äitinä on jo tehnyt minusta ihan hyvän jatkoäidin, nyt kun perusäitiä ei niin paljon enää tarvita. Kuopuksen 18-vuotispäivänä söimme hänen toiveidensa mukaisesti pihviaterian ja jälkiruokana marjaisaa täytekakkua. Onneksi minun ei ole tarvinnut osata askarrella mutkikkaita kakkuja, yhtään muumi- tai spiderman-kakkua tai myöhemmn vaikka world of warcraft-kakkua en joutunut edes yrittämään poikien lapsuusvuosina. Hyvä niin. Nyt pitäisi vielä päättää, "löydänkö" tuliterän aikuisen passin kätköistäni, että hän pääsee illalla baariin. Se on kokonaan toinen juttu.

2-vuotias vekkuli, vekkuli hän on edelleen (luvalla julkaistu kuva)
Emme yritä syrjäyttää vieläkään Kivistöä kotimaisten ruokablogien drinkkiykkösenä, heidän torstaidrinkkinsä ovat legendaarisia. Tosin vielä odottelemme sitä luvattua grillattua drinkkiä, ehkä tällä viikolla? Campasimpukan lyhyt drinkkilista jatkuu nyt kuitenkin yhdellä klassikolla, nimittäin helpolla, mutta tyylikkäällä Kir Royalilla. Se sopii tähän juhlapäivään hyvin, etenkin kun Ranskassa ajetaan edelleen Tour de Francea. 

Kir Royal

 • 2 cl Crème de Cassis-likööriä
 • samppanjaa tai kuohuviiniä
Viilennä likööri ja kaada sitä kylmennettyyn samppanjalasiin. Kaada lasi lähes täyteen samppanjaa. Siemaile. Lisään postauksen CampaSimpukan ylälaidan CampaKimarat-välilehdelle, jonne kerään kaikki drinkkiaiheiset postauksemme.


Tour de Francen 17. etappi oli klassinen vuorensahauspätkä Pyreneillä, jossa vuoronperään kiivettiin  ja laskettiin. Pituutta etapilla oli "vain" 124,5 km ja se päättyi raatelevaan nousuun. Tinkoff Saxon Rafal Majka polki itsensä ensimmäisenä maaliin pallopaidassaan. Hieno voitto! Kokonaiskilpailun johtaja on tietysti edelleen Vincenzo Nibali.

8 kommenttia:

 1. Onnea päivänsankarille, ja vanhemmille tietysti kanssa! Ihanan suloinen kuva!

  VastaaPoista
 2. Onnittelut täältäkin!
  Olen kyllä ihan kateudesta keltaisena noista kupeista...

  VastaaPoista
 3. Aikamoista, että noin nuorilla on jo täysi-ikäinen lapsi! Nyt kyllä huijaatte :)

  Kivistö punastelee kehuissa ja pohtii että huomennahan on taas torstai. Nähtäväksi jää, onko drinkki käynyt grillin kautta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin huijataankin, lainasin naapurin lapsen kuvaa! :D

   Hyvä hyvä, huomista odotellen!

   Poista
 4. Minäkin ottaisin tuollaisen kupin ja tuota kakkua myös ja last but not least Kir Royal, nam.

  VastaaPoista