lauantai 7. helmikuuta 2015

Lehtikaaliohratto


Söimme vastikään kahdella ravintola-aterialla ohrattoa, jota en ollut koskaan tullut itse tehneeksi. Tänään asia korjattiin, sillä tein sauvajyväsen ohjeella lehtikaaliohrattoa. Se ponkaisi kerrasta lempilisäkkeeksi koko perheen mielestä.

Eilen tein poronpotkista ja muista vähän epämääräisistä luullisista paloista osso buco-tyyppistä ruokaa haudutuspadassa. Kuten kerroin, se ei vain suostunut valmistumaan ihmisten ajoissa ja tein pikaisen pasta-aterian nälkää tyydyttämään. Annoin poron jatkaa hautumistaan ja jossain vaiheessa iltaa se oli lopulta antanut periksi ja kalvot sulaneet olemattomiin. Tänään söimme ylimureaa poroa ohraton kanssa ja olimme tyytyväisiä. 

Lehtikaaliohratto sauvajyväsen ohjeella neljälle

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • iso nokare voita
  • 2 dl ohrasuurimoita
  • 8 dl lientä (poroa ja lammasta)
  • iso kourallinen pecorinoa raasteena
  • loraus kermaa
  • pippuria (suola tuli liemestä ja juustosta)
  • iso lehtikaalin lehti silppuna
  • tuoretta persiljaa ja timjamia 
Silppua sipuli ja valkosipuli pieneksi, samoin lehtikaali ja raasta juusto odottamaan. Kuumenna liemi kiehuvaksi. Sulata voinokare pannulla ja kuullota sipuleita siinä hetken aikaa. Lisää suurimot pannulle ja paistele niitä muutamia minuutteja. Ala lisätä lientä kauhallinen kerrallaan aina edellisen imeydyttyä suurimoihin. Tämä vie aikaa noin 30 minuuttia tämän kokoisella erällä. Sekoittele ja pysy lähistöllä, ettei orhatto pääse palamaan pannulla. Kun ohrasuurimoissa on vielä pikkuisen puruvastusta, lisää silputtu lehtikaali mukaan ja kypsytä vielä pari minuuttia. Sekoita mukaan juustoraaste ja kermaloraus, mausta pippurilla ja suolalla, mikäli liemesi on suolatonta, eikä juuston suola riitä. Ripottele pinnalle tuoreita yrttejä. Poropalaset tein samaan tapaan kuin hirviosso bucon blogin ensimmäisenä vuonna. 




6 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvätä! Olen syönyt ohrattoa sekä hyvissä suomalaisissa että italialaisissa ravintoloissa, mutta mun oma kokeilu oli jotenkin onneton. Tästä rohkaistuneena uudella innolla!

    VastaaPoista
  2. Minäkin olen tykästynyt ohrattoon. Se on ihanan täyteläisen ja reilun makuista ruokaa. Lehtikaaliversio on kokeilematta, mutta ei varmaan pitkään :)

    VastaaPoista
  3. Minäkään en ole ohrattoa tehnyt.. Onneksi kuitenkin syönyt monesti valmiissa pöydissä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niissä ei tartte edes tiskata :D (tai ehkä kaverin luona sentään)

      Poista