lauantai 2. tammikuuta 2016

Aakkosten hännillä, mutta kokemusten kärjessä - Ö

Toisen Tallinna-iltamme päivällispaikaksi olin valinnut meille Restoran Öön. Sinne oli hotellistamme vain muutaman minuutin kävelymatka. Ravintolasta muuten soitettiin minulle päivällä ja varmistettiin saapumisemme, sama juttu kuin keväällä NOAn kanssa.


Saapuessamme ravintolaan se oli juuri avautunut, joten olimme ensimmäset asiakkaat. Olin ilahtunut meille osoitetusta pöydästä, sain turvallisen istumapaikan nurkassa, mutta hyvällä näköalalla keittiöön. Ravintolan konseptin mukaan heillä on kolme erilaista vaihtoehtoa, neljän, viiden tai seitsemän ruokalajin maistelumenut. Linkit tulevat myöhemmin johtamaan sen hetkisiin ruokalajeihin, mutta nyt heti postauksen jälkeen tietysti niihin, joita meille tarjoiltiin. Valitsimme seitsemän ruokalajin menun viineineen.Meille tarjoili koko illan Kati-niminen tarjoilija, joka puhui sujuvaa englantia ja oli mitä huomaavaisin meitä miellyttävällä viileällä tavalla. Ateria soljui luontevasti, sopivaa tahtia ja kiinnostavan vaihtelevana. Erityisesti meitä ilahdutti kasvisannos, jossa selleriä oli tarjolla neljällä tavalla. Annokset olivat pieniä, hyvin kauniita, eikä kertaakaan ollut tarvetta sen enempää lisäpippurille kuin -suolallekaan. Viinikaadot olivat maltillisen pieniä ja tulivat täsmälllisesti joko hieman ennen annosta, mikäli viini kaipasi hetkisen lämmittelyä, tai yhtä aikaa annosten kanssa. Iloksemme ravintola vilkastui illan kuluessa ja kun päättelimme ateriaamme reilun kolmen tunnin kuluttua yhdeksän jälkeen, oli ravintola melkein täynnä. Restoran Ö:ssä saimme hienon fine dining-elämyksen 315 euron hintaan, mikä oli aavistuksen edullisempi kuin keväinen NOA-päivällisemme. Minun asteikollani Ö sijoittuu samalle viivalle NOAn kanssa, tuoreempana kokemuksena jopa hieman ylemmäs. Tässä joulukuisen illan ateriassa ei ollut yhtäkään heikkoa lenkkiä, eikä kompastusta.


Lisään tämän postauksen Campasimpukan ylälaidasta löytyville Valmiissa pöydissä- ja Poissa kotoa-välilehdille, joihin kerään ravintola- ja reissuaiheisia postauksiamme.

4 kommenttia:

 1. Me syötiin Ö:ssä marraskuussa, ja samoilla fiiliksillä: oikein mielettömän mainio. Selleriannos tosin oli meille kaikkein vähiten suosikki, eniten tykättiin siiasta ja tartarista. :)

  http://sarrrri.com/2015/11/ravintola-o-tallinna/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin lukemassa postauksesi, on aina kiva kuulla, mitä joku muu on tykännyt samasta paikasta. Meinasin unohtua selaamaan blogiasi, mutta on ruoanlaitto kesken, palaan paremmalla ajalla, sillä heti löytyi vaikka mitä kiinnostavaa luettavaa! :)

   Poista
 2. tämä on minulla yhä korkkaamatta - laitetaanpa talteen ensi reissua varten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelumme on mitä lämpimin! Meilläkin on muutama listalla odottamassa seuraavaa reissua, joka saattaa kyllä olla vasta joskus ensi kesän lopulla.

   Poista