maanantai 7. maaliskuuta 2016

Meillä ei ole mitään syötävää-pastaa


Vaikka tuntuisi siltä, ettei meillä ole mitään mistä laittaa ruokaa, se ei ole alkuunkaan totta. Pasta-ateriaan löytyy aina aineksia, niin tänääänkin, kun vain vähän tein jääkaapin tutkintaa. Tästä annoksesta riitti hyvin kahdelle ja jäi vielä työlounas Kammenpyörittäjälle.

Tomaatti-makkarapastaa

  • 250 g chilillä maustettua spaghettia
  • 2 savustettua makkaraa
  • noin 20 kirsikkatomaattia
  • yksikyntinen valkosipuli
  • oliiviöljyä
  • ripaus suolaa, sokeria ja pippuria
  • tuoretta basilikaa
  • palanen fetaa murusina
  • noin 1 dl pastankeittovettä
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Levitä uunivuoan pohjalle hieman oliiviöljyä ja laita tomaatit, viipaleiksi leikatut makkarat ja halkaistu valkosipuli vuokaan. Ripota päälle pikkuisen suolaa, sokeria ja pippuria. Paista noin 30-45 minuuttia.

Keitä pasta runsaasti suolatussa vedessä ja säästä keitinvettä desin verran. Kumoa pasta tarjoiluastiaan ja ota uunivuoka uunista. Puristele tomaatit rikki kauhalla ja painele valkosipuli tahnaksi. Kaada vuoan sisältö tarjoiluastiaan pastan päälle. Kaada pastavesi uunivuokaan ja sekoittele kauhalla, niin että kaikki makuaineet irtoavat vuoasta, kaada liemi pasta-astiaan, sekoita. Ripottele pinnalle fetamurut, basilika ja vielä hieman pippuria myllystä. Tarjoa välittömästi, kunhan tarjoiluastia on kuvattu ja pöytä katettu.  

2 kommenttia:

  1. Meillä ei ole mitään -ruuista tulee joskus vähän yllättäenkin todella hyviä, tai vähintäänkin ihan hyviä. Tämäkin näyttää kovasti salonkikelpoiselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se maistui ihan hyvältä. Nyt vaan on sitten uusi kaappikierros iltapäivällä edessä, kun en vieläkään aio kauppaan :D

      Poista