tiistai 28. maaliskuuta 2017

Tosi nopea rapupasta



Tämän tapaista ruokaa meillä on toisinaan, kun pitää nopeasti saada lautanen nenän alle, tai toisaalta haluamme syödä jotain helppoa. Tällä kertaa helppoudentoive johtuu hammasoperaatiosta ja siitä, ettei mitään karkeaa ja hankalaa saa olla aterialla nyt pariin päivään. Pisin aika tässä ateriassa kului siihen, että vesi pastakattilassa kiehui. Ainekset löytyivät jääkaapista, vähän sitä ja vähän tätä viikonlopun kokkailuista jäänyttä.

Jokirapupasta kahdelle + työlounasannos

  • 250 g artesaanipastaa
  • runsaasti suolaa pastan keitinveteen
  • oliiviöljyä
  • 2 kevätsipulia
  • 1 punainen chili
  • kourallinen kirsikkatomaatteja
  • pätkä kesäkurpitsaa
  • 2 dl kermaa
  • loraus konjakkia
  • suolaa ja pippuria
  • basilikaa
  • palanen parmesania
Laita pastavesi kiehumaan ja suolaa vesi reilulla kädellä. Keitä pasta pakkauksen mukainen aika. Minun pakkauksessani luki vain, että keitä sopiva aika. Huuhtele ja valuta jokiravun pyrstöt ja jätä ne siivilään valumaan. Leikkaa kesäkurpitsa, sipuli, chili ja tomaatit suikaleisiin tai millaisiin paloihin nyt haluatkaan. Kuullota niitä pannulla oliiviöljyssä muutama minuutti. Lisää pannulle kerma ja loraus konjakkia. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kerman kiehua hieman kasaan, varo kuitenkaan kuivattamasta sitä liikaa. Kun pasta on kypsää, kaada se siivilään odottamaan. Lisää jokiravut pannulle ja sekoita kastikkeeseen. Yhdistä pasta pannulle kastikkeeseen, sekoita ja tarkista maku. Lisää vielä pippuria ja suolaa, jos siltä tuntuu ja ripota annoksen päälle basilikaa ja parmesania. 


2 kommenttia:

  1. Tosi usein tosi nopeat on tosi hyviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pastat usein on, ellei oteta jotain tuntikausien ragunhaudutteluja :)

      Poista