maanantai 6. maaliskuuta 2017

Turkki ja Kreikka ne yhteen soppii!


Tänään syötiin melkoisen sekalaista settiä, teemana oli olla käymättä kaupassa, saada ruoka nopeasti pöytään ja jemmata samalla talteen huominen työlounaskin. Otin eilen illalla puolisen kiloa hevosen jauhelihaa sulamaan jääkaappiin kaikessa rauhassa ja kun pääsimme töistä, aloin heti tehdä tiskiä. Onneksi minulla oli kölvi keittiössäni, ei se ruoka olisi ollut pöydässä ollenkaan niin nopeasti, ellei taustahahmo olisi siivonnut sitä tahtia, kun tein tiskiä.

Hevosköftet

  • 500 g hevosen jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 3-4 kevässipulia silppuna
  • suolaa ja pippuria (enkä kerro määriä, kyllä te kaikki fiksut tiedätte kuinka suolaisesta ja pippurisesta pidätte!)
  • 1 valkosipulinkynsi silppuna
  • sekalainen määrä tuoreita yrttejä (timjamia, persiljaa, basilikaa, rosmariinia nyt ainakin)
  • voita paistamiseen
Sekoita mausteet, kananmuna ja yrtit jauhelihaan. Taputtele massasta pieniä lituskaisia pihvejä, noin pingispallon kokoinen määrä kuhunkin. Paista köftet voissa pannulla muutamassa erässä. Tästä minun setistäni tuli 20 pientä köfteä. Peittele jo paistetut köftet lautaselle folioon odottaman ja kun kaikki on paistettu, laita kaikki takaisin pannulle ja kansi päälle. Anna pannun olla liedellä miedolla lämmöllä odottamassa muita aterian osia.

Tsatsiki

  • 3 dl kreikkalaista jogurttia
  • iso kourallinen tuoreita yrttejä silppuna (samoja kuin köftetaikinassa)
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • puolikas valkospulinkynsi silppuna
  • loraus oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria 
  • pätkä kurkkua raastettuna
Sekoita kaikki ainekset ja maistele, onko tarpeeksi makua. Lisää suolaa jos siltä tuntuu, mutta paha juttu, jos sitä tuli jo liikaa. Toivotaan ettei. Kun laitat tsatsikin esille nättiin kuppiin, kierrä vielä päälle suolakiteitä ja pippuria, ripota pikkuisen oliiviöljyä ja laita nätistykseksi jotain tuoreista yrteistä.



Meillä oli lisäkkeenä puikulaperunoista tehtyä muusia ja kurkkua lohkoina tsatsikiin dipattavaksi. Huomenna ei tarvi töissä purra kynsiä!

4 kommenttia:

  1. Ihan tarpeeksi tarkka resepti mun tarpeisiin, mutta mistä saa hevosen jauhelihaa? Ja minkä hintaista se on noin suurinpiirtein?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostan hevosen lihaa meillä Citymarketista, sitä on tosi usein ainakin jauhelihana, toisinaan myös ulkofilettä tai sisäfilettäkin. Hinta jauhelihana on ollut edullisempaa kuin naudan paistijauheliha, mutta tarkkaa hintaa en ikävä kyllä muista. :)

      Poista
    2. Kiitos, hintatieto oli ihan passelilla tarkkuudella. Täytyy tsekata meidän cittari.

      Poista
    3. Kokeile ihmeessä, jos vain löydät!

      Poista