tiistai 16. toukokuuta 2017

Crostini – mitäpä muutakaan kuin mozzarellaa


Crostini on pikkuinen leipäpalanen, jolle kerätään niin paljon herkkuja, että suurella todennäköisyydellä osa päätyy rinnuksille ja lattialle. Mutta joskus on otettava riskejä. Eilen leipomani Juurakon Huldan leipä sopi tähän aamiaisherkkuun mitä parhaiten. Kuori oli keittiöpyyhkeen suojissa vietetyn yön jälkeen edelleen rapea ja sisus kohtuupehmoinen.

Crostini kahdelle

  • vaaleaa leipää
  • pieniä mozzarelapalloja tai yksi isompi viipaleiksi leikattuna
  • kirsikkatomaatteja
  • prosciuttoa
  • ricottaa
  • basilikaa
  • timjamia
  • oliiviöljyä
  • pippuria
  • voita
Kuumenna paistinpannu ja sulata sillä nokare voita. Paista leipäviipaleita hetkisen molemmin puolin. Jos tuntuu siltä, että palovaroitin kannattaa testata, tee kuten minä ja melkein unohda leivät pannulle. Toimii! Ehdin kuitenkin hätiin, leivät eivät ehtineet palaa. 

Sipaise leiville pikkuisen ricottaa ja aseta päälle ensin siivu prosciutto-kinkkua, sitten vuorotellen puolikkaita kirsikkatomaatteja, mozzarellapaloja ja basilikaa. Valuta pinnalle pikkuisen oliiviöljyä ja kierrä myllystä pippuria. Muutama oksa pehmeää timjamia vielä ylimmäksi ja herkku on valmis!



Giro d'Italia jatkuu tänään vapaapäivän jälkeen henkilökohtaisen aika-ajon merkeissä. Kilpailua johtava Nairo Quintana ei välttämättä nukkunut kovin hyvin, sillä hän ei ole aika-ajon erikoismies. Hänen johtoasemansa ei ole kovin vahva, vain 28 sekuntia Thibaut Pinotiin, joka on Nairoa paljon parempi aika-ajaja. Iltasella palaan päivän pyöräilytapahtumiin.

EDIT: Tom Dumoulin kiisi aika-ajon ykköseksi, että hujahti. Hän johtaa nyt kokonaiskilpailua ja pukeutuu huomenna miehekkääseen pinkkiin, kun 11. etappi ajetaan Toscanassa. Nairo Quintana putosi toiselle tilalle, muttei onneksi sen kauemmas. Eroa johtavaan Dumouliniin on reilut kaksi minuuttia. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti