keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Prosciuttoon kääritty mozzarella


Tänään söimme nopeasti sommitellut alkupalat, joissa oli buffalomozzarellaa prociuttoon käärittynä. Poimin idean täältä. Lähdeblogissa on ilmeisesti näppäräsomisempi tekijä, siellä näyttivät nätimmiltä. 

Prosciuttoa ja mozzarellaa 

 • 2 palloa buffalomozzarellaa
 • 1 pkt (9 viipaletta) prosciutto-kinkkua
 • balsamicoa
 • basilikan lehtiä
Levitä kinkkusiivut leikkuulaudalle ja aseta viipale mozzarellaa kullekin kinkkusiivulle. Kääri kinkku juuston ympärille. Tiputtele balsamicoa tarjoilulautaselle ja asettele kinkku-juustokääröt päälle. Koristele basilikan lehdillä.


Giro d'Italian viides etappi kulki Pedarasta Messinaan, mittaa ajolla oli 159 km. Etapin alussa oli nousua ja laskua, mutta loppupäästään tasaisempaa ja massakirihän siitä tuli. Fernando Gaviria onnistui saamaan jo toisen etappivoiton. Tässä meillä on uusi kolumbialainen pyöräilytähti! Kokonaiskilpailun kärjessä pysyy Bob Jungels. 

6 kommenttia:

 1. Ovat muuten hyviä lämpiminäkin! Uuniin vaan niin että kinkku rapeutuu ja juusto pehmenee ja tarjoilu vaikka salaattipediltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus muinoin tuon idean jostain nappasin ja siitä lähtien olen pitänyt tuota repertuaarissa, nopeuteensa ja vähävaivaisuuteensa nähden kuitenkin tosi kiva alkupala tai pikkusuolainen!

   Poista
  2. Onkin hyvä olla tuollaisia nopeita herkkuja, joitten tekemisessä ei kauan nokka tuhise. :)

   Poista
 2. Tässähän yhdistyy mun suosikit, jätetään vaan tomaatti tai viikuna pois! Yksinkertainen herkku on ehdottomasti paras herkku! Olen muuten varmaan tuijottanut jääkaappini ovella parmalaispakettia ja mozzapurkkia ja miettinyt mitä puuttuu. Ei niin mitään!

  VastaaPoista